• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srebrenica: Nema knjižare, nema školskih udžbenika

U Srebrenici ne postoji ni jedna knjižara, pa su roditelji učenika sa područja ove opštine prinuđeni da kupuju djeci udžbenike u Bratuncu.

 Srebrenica: Nema knjižare, nema školskih udžbenika Izvor: MONDO

To i ne bi predstavljalo veći problem da su u bratunačke knjižare stigli svi udžbenici na vrijeme, javlja dopisnik Srne.

Međutim, i ove godine knjige stižu selektivno, jer svi udžbenici još nisu odštampani, tako da su roditelji prinuđeni da više puta odlaze u Bratunac i kupuju pristigle udžbenike. To povećava ionako visoke troškove opremanja učenika za školu i ugrožava materijalni položaj roditelja, od kojih najveći broj ima veoma nizak standard.

Višestruki odlasci po nabavku udžbenika posebno ugrožavaju budžet roditelja sa područja srebreničke Mjesne zajednice Skelani i okolnih sela, koji su od Bratunca udaljeni više od 50 kilometara i nemaju organizovanog prevoza pa, osim novčanih troškova, moraju utrošiti i dosta vremena prilikom svakog odlaska da kupuju djeci knjige.

Iako je školska godina počela prije dvije sedmice, u bratunačke knjižare još nisu stigli svi udžbenici, a knjižari taktiziraju i naručuju manje količine da im ne bi ostale zalihe neprodatih knjiga.

Gimnazijalci još čekaju udžbenike iz njemačkog jezika, biologije i zbirke zadataka iz fizike i matematike, dok za učenike osnovne škole nedostaju radni listovi iz engleskog jezika i još nekih predmeta.

Neki udžbenici koštaju roditelje dvostruko više, zbog troškova prevoza.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE