• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Centralna banka: Demantovano pisanje "Indeksa"

Centralna banka BiH demantovala informacije objavljene na "Indeks-u", koji piše da ova institucija ima veze sa akcijom "Lutka dva".

 Centralna banka: Demantovano pisanje "Indeksa" Izvor: MONDO

Centralna banka BiH demantovala je informacije objavljene na hrvatskom portalu "Indeks", kojima se ova finansijska institucija dovodi u vezu sa akcijom u BiH nazvanom "Lutka dva", čime je nanesena direktna šteta njenom ugledu.

"Centralna banka BiH se ni po kom osnovu ne može dovesti u vezu sa osobama i događajima navedenim u članku", navodi se u saopštenju iz ove institucije i dodaje da u Centralnoj banci BiH ne postoje saznanja o bilo kakvoj istrazi koja se po ovom osnovu vodi protiv ove institucije ili njenih zvaničnika.

U saopštenju se precizira da po ovom osnovu u Centralnu banku BiH nikada nije stigao poziv za razgovor, dopis ili informacija o eventualnim istragama.

"Centralna banka BiH ima puno povjerenje u institucije BiH, te im, kao što je to uvijek do sada bio slučaj, stoji na raspolaganju za saradnju u vezi sa ovim ili bilo kojim drugim slučajem", navodi se u saopštenju.

Hrvatski portal "Indeks" objavio je danas da bi se "nedavno hapšenje tridesetak mafijaša iz BiH moglo uskoro pretvoriti i u prvorazrednu političku aferu", jer se, uz grupu kriminalaca uhapšenih zbog međunarodnog šverca i naručenih likvidacija, istraga veže i za niz političara, te zvaničnika iz finansijskog sistema BiH.

"Istražioci sumnjaju da su u krijumčarsku hobotnicu, kojoj je na čelu bio odbjegli narkobos Naser Keljmendi, bili uključeni i predstavnici političke i bankarske elite BiH, ali i drugih država regije", navodi "Indeks".

Prema izvorima ovog portala bliskim istrazi, pod lupom Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) našli su se i visokopozicionirani zvaničnici iz Ministarstva odbrane Federacije BiH, Centralne banke BiH, te aktuelni predsjednik jedne od velikih političkih stranaka.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE