• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Agencija "Lajf turizam" nema licencu

Agencija koja je organizovala matursku ekskurziju za učenike Medicinske i tehnološko-građevinske škole iz Prijedora, ne posjeduje licencu.

 Agencija "Lajf turizam" nema licencu Izvor: MONDO

Turistička agencija "Lajf turizam" iz Prijedora, koja je organizovala matursku ekskurziju za učenike Medicinske i tehnološko-građevinske škole iz Prijedora, ne posjeduje licencu za organizovanje turističkih putovanja, rečeno je Srni u Ministarstvu trgovine i turizma Republike Srpske.

"Uvidom u Registar turizma, koji se vodi pri Ministarstvu trgovine i turizma Republike Srpske, obavještavamo vas da turistička agencija "Lajf turizam" iz Prijedora ne posjeduje licencu za organizovanje turističkih putovanja", ističu iz Ministarstva.

Direktor Medicinske i tehnološko-građevinske škole iz Prijedora Milenko Kosić rekao je da je za 17.00 časova zakazao razgovor sa roditeljima 86 đaka koji su od 9. do 16. septembra bili na maturskoj ekskurziji u Italiji, Francuskoj i Španiji, na kojoj agencija "Lajf turizam", kao organizator, nije ispoštovala plan i program putovanja.

"Sa roditeljima ćemo se dogovoriti koje pravne mjere ćemo preduzeti protiv ove agencije i na koji način ćemo obeštetiti djecu, kako za novac koji im je uziman tokom ekskurzije, tako i za dio punog iznosa koji su djeca platila prije ekskurzije, a za koji nisu dobila sve na šta se agencija ugovorom obavezala", rekao je Kosić Srni.

On očekuje da će pitanje obeštećenja biti riješena do kraja godine.

"I dalje smo u kontaktu sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske i danas im šaljemo novi izvještaj o ovoj ekskurziji, a prvi smo poslali prošlog petka", istakao je Kosić.

On je podsjetio da su potpisnici ugovora o ekskurziji škola i Maja Jaganjac, vlasnica agencije "Lajf turizam".

"Agencija je ostala dužna novac i autoprevozniku kojeg je angažovala, a zahvaljujući tim vozačima djeca su doputovala kući bezbjedno", rekao je Kosić.

Učenici koji su stigli u Prijedor sinoć iza 18.00 časova, u vožnji autobusom proveli su više od 32 časa. Spavali su u autobusu umjesto da imaju još dva prenoćišta u hotelima, a u samom startu "zakinuti" su za jedan dan jer su krenuli u nedjelju umjesto u subotu.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE