• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Jelšingrad": Izvještaj protiv četiri osobe

Okružnom tužilaštvu u Banjaluci dostavljen izvještaj protiv četiri osobe zbog zloupotreba službenog položaja u "Jelšingrad FAM" a.d.

 "Jelšingrad": Izvještaj protiv četiri osobe Izvor: MONDO

Centar javne bezbjednosti Banjaluka dostavio je danas Okružnom tužilaštvu Izvještaj protiv četiri osobe zbog izvršenja krivičnih djela zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja i nesavjestan rad u službi u predmetu banjalučki "Jelšingrad FAM" a.d. u stečaju, kojem je nanesena šteta u iznosu od 1.855.554,46 KM.

Službenik za odnose sa javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Mirna Šoja rekla je Srni da je Izvještaj podnesen protiv Š.V., I.G., B.Z. i P.N., zbog postojanja osnova sumnje da su počinili navedena krivična djela.

Šoja je navela da je Š.V. u svojstvu zemljišno-knjižnog referenta Osnovnog suda u Banjaluci, postupajući po zahtjevu preduzeća "Euromotor" d.o.o Banjaluka, 26. marta 2010. godine izvršio uknjiženje založnog prava - hipoteke u korist ovog preduzeća, a na osnovu Rješenja Osnovnog suda u Banjaluci na nekretnini "Jelšingrad FAM" a.d. u stečaju i to poslovnoj zgradi broj 15 Budžak, iako je znao da je ova nekretnina dosuđena preduzeću "Euromotor" d.o.o Banjaluka na osnovu Rješenja Osnovnog suda u Banjaluci od 25. oktobra 2005. godine.

Ovim rješenjem, naložen je upis prava vlasništva na predmetnim nekretninama, te brisanje upisnih prava trećih lica, kao i da je za predmetnu nekretninu evidentirana zabilježba otvaranje stečajnog postupka, na koji način je nezakonito izvršio upis hipoteke na predmetnoj nekretnini u korist preduzeća "Euromotor" d.o.o. Banjaluka.

Prema njenim riječima, I.G. je u svojstvu direktora "Euromotor" d.o.o Banjaluka, po punomoćniku advokatu B.Z. 19. septembra 2011., Osnovnom sudu u Banjaluci, podnio Prijedlog u kojem je naveo neistinite podatke, po kojem je sudija Osnovnog suda u Banjaluci P.N., kršeći odredbe Zakona o izvršnom postupku i Zakona o stečajnom postupku, 11. novembra 2011. donio Rješenje, iako su svi znali da je predmetni izvršni postupak dovršen provođenjem Zaključka o prodaji od 29. septembra 2005. godine i da je "Euromotor" izgubio status hipotekarnog povjerioca, a time i razlučnog povjerioca u stečajnom postupku otvorenim nad "Jelšingrad FAM".

Na osnovu rješenja od 11. novembra 2011. godine nezakonito je izvršen prenos novčanih sredstava sa računa Okružnog privrednog suda u Banjaluci na račun "Euromotor" čime je pribavljena protivpravna imovinska korist u iznosu od 1.855.554,46 KM, a sve na štetu "Jelšingrada FAM".

Šoja je dodala da Centar javne bezbjednosti Banjaluka nastavlja da preduzima mjere i radnje iz svoje nadležnosti po predmetu "Jelšingrad FAM" a.d. u stečaju Banjaluka.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE