• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Sinergija plus" otišla u stečaj

Okružni privredni sud u Banjaluci otvorio stečaj nad mikrokreditnim društvom "Sinergija plus". Za stečajnog upravnika imenovan Milan Latinčić.

 "Sinergija plus" otišla u stečaj Izvor: MONDO

Proglašenjem stečaja 47 radnika "Sinergije plus" ostalo je bez posla, a svi povjerioci u sljedećih mjesec trebalo bi da prijave svoja potraživanja od stečajnog dužnika.

Latinčić je za "Glas Srpske" rekao da će po preuzimanju "Sinergije" popisati imovinu i na osnovu toga utvrditi stanje u preduzeću.

On je istakao da povjerioci imaju obavezu da u roku od 30 dana prijave svoja potraživanja, nakon čega će biti zakazano ispitno ročište na kojem će biti utvrđeno koja potraživanja se priznaju, a koja ne.

Na izvještajnom ročištu koje je održano prošle sedmice, Latinčić je predložio da nad "Sinergijom plus" bude pokrenut stečajni postupak, jer su mu računi blokirani duže od 60 dana i nije u mogućnosti da ispunjava svoje obaveze.

Akumulirani gubitak "Sinergije plus" iznosi 10,3 miliona KM, a Latinčić ističe da ovo preduzeće već duže vrijeme posluje sa gubicima i da ne može redovno da plaća svoje obaveze.

Po knjigovodstvenoj vrijednosti imovina "Sinergije" iznosi oko 31,5 miliona i veća je od obaveza, koje iznose 29,5 miliona KM.

"Imovina će moći da podmiri troškove stečajnog postupka, te će djelimično ili u cjelini namiriti potraživanja povjerilaca", rekao je Latinčić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE