• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Knez dva": Izvještaj protiv četiri osobe

Banjalučkom okružnom tužilaštvu podsnesen izvještaj protiv četiri osobe iz Banjaluke zbog počinjenog 21 krivičnog djela.

 "Knez dva": Izvještaj protiv četiri osobe Izvor: MONDO

Banjalučka policija u okviru akcije "Knez dva" podnijela je izvještaj nadležnom okružnom tužilaštvu protiv četiri lica iz Banjaluke zbog počinjenog 21 krivičnog djela.

Trojica od njih su juče privedena, dok se za D.Đ. i dalje traga, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Banjaluka.

U saopštenju se precizira da su lica čiji su inicijali B.S, S.K, D.Đ. i S.T. počinila 12 krivičnih djela zelenaštva, osam iznuda i jedno krivično djelo pranje novca.

U Okružno tužilaštvo u Banjaluci juče su privedeni Branislav Smiljanić, Sandro Kaurin i Slavko Todorović zbog sumnje da su se bavili zelenaštvom, iznudom i pranjem novca i tako pribavili više stotina hiljada maraka imovinske koristi, rekao je načelnik Sektora kriminalističke službe banjalučkog CJB Dražen Arbutina.

Osumnjičena lica su od marta 2006. do 20. septembra 2012. godine, koristeći teško imovinsko stanje, teške prilike, nuždu, nedovoljno iskustvo, lakomislivost ili smanjenu sposobnost rasuđivanja više lica, davali tim ljudima novac na zajam uz nezrazmjerno visoku kamatu, koju su prinudno naplaćivali uz upotrebu sile i ozbiljnih prijetnji, čime su za sebe pribavljali protivpravnu imovinsku korist.

Akcija "Knez dva" izvedena je u saradnji sa Upravom kriminalističke policije MUP-a Srpske na osnovu naredbe Osnovnog suda Banjaluka.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE