• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DSS: EU ne priznaje suverenu Srbiju

Nenad Popović ocenio da je donatorskom konferencijom za Kosovo postalo jasno da u SSP-u EU ne priznaje Srbiju kao suverenu državu.

 DSS: EU ne priznaje suverenu Srbiju Izvor: MONDO

Član Glavnog odbora Demokratske stranke Srbije (DSS) Nenad Popović ocenio je da je donatorskom konferencijom za Kosovo postalo jasno da u Sporazumu o stabilizaciji i pridruzivanju Evropska Unija ne priznaje Srbiju kao celovitu i suverenu drzavu.

Popović je u izjavi dostavljenoj agenciji Beta ocenio da donatorskom koferencijom u Briselu Evropska komisija finansira nezavisnost južne pokrajine, dolazak misije Euleks i sprovođenje Ahtisarijevog plana.

"A za to vreme Vlada Srbije čuti i nastavlja da obmanjuje javnost predlažući rezoluciju o navodnom kontinuitetu državne politike prema Kosovu i Metohiji koja je i za nju samu, a kamoli za građane Srbije, slaba i neuverljiva", naveo je Popović.

On je objasnio da DSS najoštrije osuđuje održavanje donatorske konferencije u Briselu koja je još jedan dokaz da Evropska unija, na žalost, ne samo da priznaje lažnu drzavu Kosovo, nego i finansira njene "troskove nezavisnosti".

Popović je zaključio da na Kosovu i Metohiji "neće biti ekonomskog razvoja, sve dok milijardama dolara koje stižu iz Evropske Unije budu upravljali narko bosovi i ratni zločinci".

Na donatorskoj konferenciji za Kosovo održanoj u petak u Briselu dogovoreno je da se izdvoji 1,2 milijarde evra. Najveći donator je EU sa 500 miliona evra, a slede SAD sa 400 miliona dolara i Nemačka sa 100 miliona evra.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE