• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nastavljaju se pregovori "za Niš"

Branko Ružić (SPS) izjavio je da će predstavnici te stranke tokom dana nastaviti pregovore sa DS i G17 Plus o formiranju koalicije u Nišu.

 Nastavljaju se pregovori "za Niš" Izvor: MONDO

Ružić je demantovao da je došlo do raskola sa DS i G17 Plus, kao i navode medija da SPS traži čelne pozicije u Direkciji za izgradnju grada i Javnom komunalnom preduzdeću "Medijana", koja bi, prema ranijem dogovoru, trebalo da pripadnu G17 Plus.

Odbijajući da komentariše mogućnost stvaranja saveza sa drugim strankama, Ružić je dodao da će saopštenje o nastavku pregovora i nastavku u ponedeljak započete konstitutivne sednice Skupštine Niša uskoro objaviti tamošnje stranačko rukovodstvo.

Prema njegovoj oceni, sporazum poslaničkih klubova ZES i LDP u Skupštini Srbiji o partnerstvu u evropskim poslovima ne može da ugrozi funkcionisanje vlade koju čine koalicije ZES i SPS-PUPS-JS.

"Vlada je formirana na jasno proklamovanim ciljevima kada je u pitanju Evropska unija i tu postoji konsenzus svih stranaka", rekao je Ružić.

Konstitutivne sednice skupština u Nišu i Beogradu prekinute su u ponedeljak posle verifikacije mandata pošto ni u jednom od tih gradova nije postignuta vladajuća većina.

Stranke okupljene u koaliciji Za evropsku Srbiju insistiraju da vlast na lokalnom niovu bude kao i na republičkom, a tamo gde liste oko DS i SPS ne mogu da sačine većinu očekuje se podrška LDP koju, međutim, socijalisti odbijaju.

Prema Ružićevim rečima, za razliku od Niša, o pregovorima u Beogradu ne može reći ništa drugo osim da potvrdi da SPS ne prihvata podršku LDP i da je najavljeno vraćanje mandata narodu realna mogućnost.

Prema medijskim spekulacijama, ukoliko razgovori DS, G17 Plus i SPS o koaliciji u Nišu propadnu, moguća su još dva saveza - SPS sa Srpskom radikalnom strankom (SRS) i koalicijom Demokratska stranka srbije/Nova Srbija (DSS-NS), ili DS i G17 Plus sa LDP i Novom Srbijom.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE