• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pobuna u SPS-u, LDP u Vladi?

Milorad Vučelić, Aleksandar Vulin i Mihajlo Marković osnovali Pokret socijalista nezadovoljni politikom SPS-a. LDP rezerva Tadiću za Vladu?

 Pobuna u SPS-u, LDP u Vladi? Izvor: MONDO

Nezadovoljni zbog ulaska SPS u državnu vlast sa listom "Za evropsku Srbiju", nekolicina bivših funkcionera Dačićeve stranke osnovali su Pokret socijalista - potvrđeno je "Novostima".

Ideja je potekla od Milorada Vučelića, Aleksandra Vulina i Mihajla Markovića, a Pokret će biti neka vrsta utočišta za sve iz SPS-a koji su nezadovoljni poslednjim strateškim odlukama partijskog rukovodstva.

"Protestujemo zbog brutalne trgovine, prostitucije i protivprirodnog bluda vrha SPS sa Demokratskom strankom", izjavio je za "Novosti” Mihajlo Marković, ideološki "otac" SPS-a.

On nam kaže da bi pokret u skorijoj budućnosti mogao da preraste i u političku partiju:

"Mnogi u SPS-u su nezadovoljni odlukama vrha stranke i sada će imati kome da se pridruže i izraze ogorčenje. Partija pod rukovodstvom Ivice Dačića ima svu stranačku infrastrukturu, ali će ona da se klima. Tu je i šansa za stvaranje nove stranke na izvornim principima", rekao je Marković.

Pokret socijalista napisao je i proglas koji će da objave u narednim danima. Njihovom udruženju pridružiće se, kako saznaju "Novosti", i funkcioneri SPS-a koji su posle izbora apelovali na vrh stranke da vladu formiraju sa DSS i SRS.

I dok se Dačić bori sa cepanjem stranke u medijima su se opet pojavile spekulacije da je Liberlno demokratska partija (LDP) ponovo u igri da uđe u Vladu.

Ove glasine podgrejala je vest da su se poslanički kliubovi DS-a i
LDP-a u Skupštini dogovorili o partnerstvu tih stranaka u svim evropskim poslovima koji se moraju obaviti u Srbiji.

Pozivajući se na pouzdane informacije od neimenovanih funkcionera LDP-a mediji prenose da se u ovoj stranci nadaju da će participirati u novoj vladi u slučaju da dođe do raskida koalicije sa SPS-om.

Kako "izvor iz LDP-a" tumači za "Press" sporazum dva poslanička kluba
znači i da može doći do rekonstrukcije Vlade i da Čedomir Jovanović dođe na Dačićevo mesto potpredsednika Vlade i ministra policije, dok bi ministarstva SPS-a pripala LDP-u.

Međutim, kako "Novosti" prenose reči "poznavaoca prilika" to je samo još jedan pritisak na SPS da pristane na savez sa DS i LDP i formira vlast u Beogradu.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE