• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beogradski socijalisti i DS ne pregovaraju

Milisav Petronijević izjavio je da DS i SPS na nivou gradskih odbora ne pregovaraju o odborničkoj većini u Skupštini Beograda

 Beogradski socijalisti i DS ne pregovaraju Izvor: MONDO

Predsednik beogradskog odbora socijalističke partije Srbije (SPS) Milisav Petronijević izjavio je da Demokratska stranka i SPS na nivou gradskih odbora ne pregovaraju o odborničkoj većini u Skupštini Beograda, ali je naveo da ne zna da li se razgovori vode u vrhu tih stranaka.

Petronijević je novinarima u parlamentu rekao da je "do utorka rok da se napravi odbornička većina i ukoliko se to dogodi konstituisaće se gradska skupština, a ako ne, neminovni su novi izbori".

Odgovoarajući na pitanje da li su izvesniji novi izbori ili formiranje odborničke većine koalicija Za evropski Beograd i SPS-PUPS, on je odgovorio da ne zna šta je izvesnije.

"Stalno se nešto menja. Do nedelje je bilo najizvesnije da se gradska vlast formira, kako je bilo utvrđeno koalicionim sporazumom, sa narodnjacima i radikalima, ali je Predsedništvo SPS donelo odluku da bi taj sporazum ugrozio opstanak Vlade Srbije", objasnio je Petronijević.

Predstavnici koalicije DSS-NS i SRS Dragan Tomić i Aleksandar Vučić predali su žalbu Okružnom sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju mandata odbornika Skupštine grada Beograda.

Narodnjaci i radikali navode da je na konstitutivnoj sednici gradskog parlamenta 14. jula verifikacija mandata sprovedena nezakonito, suprotno Zakonu o lokalnim izborima, pa je sudu predloženo da poništi odluku o potvrđivanju mandata odbornika, saopštila je DSS.

Te stranke smatraju da verifikaciju nije obavila Skupština, već neformalna grupa odbornika.

U saopštenju se navodi da je, u skladu sa Zakonom o lokalnim izborima, predsedavajući bio dužan da konstatuje da sednica ne može da bude održana, jer nije usvojen dnevni red.

SRS i DSS-NS ističu da "sve ukazuje na grubo kršenje zakona i poslovnika" i da zbog toga očekuju da sud poništi odluku o potvrđivanju mandata odbornika Skupštine grada u zakonskom roku.

"Jasno je da nakon nekonstituisanja Skupštine grada jedino mogu da slede novi izbori na kojima bi građani Beograda dali poverenje onima kojima je poštovanje prava i volje građana na prvom mestu", kaže se u saopštenju DSS-a.

(www.mtsmondo.com/agencije)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE