• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saša Vukadinović novi direktor BIA

Vlada Srbije imenovala je u četvrtak Sašu Vukadinovića za novog direktora Bezbednosno informativne agencije.

 Saša Vukadinović novi direktor BIA Izvor: MONDO

Vlada Srbije imenovala je u četvrtak Sašu Vukadinovića za novog direktora Bezbednosno informativne agencije (BIA), saopšteno je na konferenciji za novinare posle sednice vlade.

Vukadinović je do sada bio direktor Uprave za izvršenja zavodskih sankcija pri Ministarstvu pravde.

Ministar Oliver Dulić koji je to saopštio na konferenciji za novinare u Vladi, nije želelo da govori o proritetima u radu BIA, navodeći da je to tema za Vukadinovića.

Vukadinović je četvrti rukovodilac tajne službe otkako je ona transformisana iz Resora državne bezbednosti, pod kontrolom MUP-a, u agenciju pod direktnom kontrolom vlade.

RDB je transformisan u BIA u avgustu 2002. godine i na čelu službe tada je bio Andreja Savić. On je šef RDB-a postao posle pobune "crvenih beretki" u novembru 2001. godine. U RDB je došao kao šef katedre za Državnu bezbednost na Institutu bezbednosti.

U januaru 2003. godine Savić je iznenada razrešen, uz obrazloženje "da je istekao period na koji ga je Vlada imenovala na tu funkciju".

Za novog direktora BIA imenovan je Miša Milićević, predstavljen kao "jedan od iskusnih radnika agencije u Beogradu".

Sa izborom nove vlade u martu 2004. godine postavljen je i novi šef BIA - Rade Bulatović, koji je na tom mestu tokom mandata dve vlade Vojislava Koštunice, a ostavku je podneo po formiranju nove vlade.

Od 1944. do 2002. godine i reforme RDB u BIA, na čelu "službe" su se, kako se navodi na sajtu BIA, smenjivali: Slobodan Penezić - Krcun, Milorad Milatović, Srećko Milošević, Savo Radojčić - Feđa (v.d.), Dragoslav Novaković - Muta, Životije Savić - Srba, Rajko Đoković, Milorad Bisić, Srdan Andrejević, Živomir Jovanović, Obren Đorđević, Dragutin Mitrović, Predrag Todorović (v.d.), Zoran Janaćković, Jovica Stanišić, Radomir Marković i Goran Petrović.

Saša Vukadinović rođen je 12. januara 1972. godine u Kruševcu. Diplomirao je Pravnom fakultetu u Beogradu 1997. godine. Do kraja 2000. radio je u advokatskoj kancelariji. Te godine položio je i pravosudni ispit.

U septembru 2000. godine bio je član Izborne komisije za izbor poslanika za Veće republika u saveznom parlamentu, a decembra te godine član Nadzornog odbora za sprovođenje izbora.

Od 2001. je bio na dužnosti načelnika Sekretarijata unutrašnjih poslova, a potom Policijske uprave u Kruševcu. U junu 2007. je postavljen za direktora Uprave za izvršenje zavodskih sankcija, navodi se u boigrafiji na sajtu Ministarstva pravde.

(agencije/www.mtsmono.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE