• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DSS:Đukić-Dejanović obmanjivala javnost,nije radila po poslovniku

Poslanici DSS zamerili predsednici što je na dnevni red nije prvo stavljen predlog DSS, NS i SRS podnet 16.juna.

 DSS:Đukić-Dejanović obmanjivala javnost,nije radila po poslovniku Izvor: MONDO

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović izvinila se u nastavku sednice poslanicima i javnosti ukoliko se neki akti ili njene izjave dovele do pometnje u radu parlamenta.

Poslanici Demokratske stranke Srbije zamerili su predsednici što je na dnevni red prvo stavljen predlog Vladine rezolucije o Kosovu, a ne predlog koji su podneli DŠ, NS i SRS 16. juna, odnosno pre nego što je to Vlada učinila.

Predsednica parlamenta kazala je da je ona o predlogu rezolucije DSS, NS i SRS-a o Kosovu saznala tek 11. jula kada je sekretar skupštine obavestio o pismu šefa poslaničke grupe DŠ Miloša Aligrudića, ali je navela da je to već bio vremenski period kada je ona zakazala sednicu na čiji je dnevni red stavljen Vladin predlog rezolucije.

"Istina je da je 108 poslanika podnelo 16. juna predlog i istina je da taj predlog nije bio prosleđen poslanicima, već sam to ja učinila tek 11. jula i o tome obavestila Aligrudića. Ako su neke radnje koje sam ja učinila dovele do pometnje ja se izvinjavam i predlažem da nastavimo da radimo", kazala je Đukić Dejanović.

Miloš Aligrudić je prihvato izvinjenje i naveo da neće opstruisati rad parlamenta, dodajući da to što je sada uradila mogla reći jos juče i da onda ne bi bilo reklamiranja poslovnika koje je i danas develo do predika sednice i pauze u radu.

On je ipak naveo da neko ko je izabran za predsednika skupštine mora da zna za akte koji su stigli i koji su zavedeni u periodu novog saziva skupština i o kojima je bilo reči i u medijima.

Pre početka sednice poslanik DSS Dragan Šormaz rekao je novinarima u Skupštini Srbije da je Slavica Đukić-Dejanović obmanjivala javnost i da nije radila po poslovniku i da je, ako to prizna, jedino "moralno da podnese ostavku".

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE