• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prekinuta sednica, nastavak sutra

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Djukić-Dejanović prekinula je sednicu nešto pre 18 sati i nastavak zakazala za sutra u 10.00.

 Prekinuta sednica, nastavak sutra Izvor: MONDO

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Djukić-Dejanović prekinula je sednicu nešto pre 18 sati i nastavak zakazala za sutra u 10.00, nakon što su poslanici vladajuće koalicije aplauzom onemogućili repliku Nataši Jovanović iz Srpske radikalne stranke.

Pre prekida sednice, šefica poslaničkog kluba Za evropsku Srbiju Nada Kolundžija ocenila je da je očigledno da je namera opozicije da opstruše rad parlamenta.

Prema njenim rečima, 70 odsto građana Srbije smatra da su evropske integracije njihov životni interes i da će vladajucha većina pronći način da se o temama koje su životno važne raspravlja u parlamentu uprkos opstrukciji.

Kolundžija je dodala da 70 odsto građana Srbije smatra smatra da je energetski sporazum sa Rusijom njihov životni interes, a da svi gradjani Srbije smatraju da je njihov interes da se grade mostovi, putevi i bolnice.

Poslanik SRS Nataša Jovanović izašla je za govornicu kako bi replicirala Nadi Kolundžiji, ali zbog jakog aplauza poslanika vladajuće većine to nije mogla da uradi.

Pre toga, poslanici su posle jednočasovne rasprave u kojoj su zatražili objašnjenje za predlog o spajanju načelne rasprave o potvrđivanju više finansijskih sporazuma, usvojili predlog da se o desetak predloženih zakona obavi zajednička rasprava za koju je predviđeno pet sati.


Partija ujedinjenih penzionera Srbije
(PUPS) formirala je poslanički klub na čijem je čelu Momo Čolaković.

PUPS ima pet poslanika u parlamentu, koliko je i dovoljno za formiranje poslaničkog kluba.

Ta stranka je do danas bila u zajedničkom poslaničkom klubu sa koalicionim partnerima - Socijalističkom partijom Srbije i Jedinstvenom Srbijom.

Zamenik predsednika poslaničkog kluba PUPS-a je Konstantin Arsenović.

Skupština Srbije sada ima devet poslaničkih klubova.

Poslaničke grupe pored PUPS-a su G17 Plus, Za evropsku Srbiju, Demokratska stranka Srbije, Nova Srbija, Liberalno demokratska partija, Srpska radikalna stranka, poslanička grupa manjina, SPS-JS.

(ww.mtsmondo.com/beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE