• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skupština: Konsultacije poslaničkih grupa, sednica u 11

Sednica Skupštine Srbije odložena je za 11.00. Zakazane konsultacije predsednice parlamenta i predstavnika poslaničkih grupa.

 Skupština: Konsultacije poslaničkih grupa, sednica u 11 Izvor: MONDO

Sednica Skupštine Srbije odložena je za 11.00 a predsednica parlamenta Slavica Đukić Dejanović pozvala je u međuvremenu predstavnike poslanickih grupa na konsultacije.

Konsultacije o daljem radu skupštine bi trebalo da počnu u 10.30.

Prethodna dva dana nije ni počela rasprava o predloženim tačkama dnevnog reda jer je opozicija opstruirala rad reklamirajući povrede poslovnika.

Predstavnici Demokratske stranke Srbije insistirali su na objašnjenju i izvinjenju jer rezolucija o Kosovu koju su predložili opozicioni poslanici nije stavljena na dnevni red pre vladine. Predsednica se juče izvinila, posle čega su poslanici DSS-a prestali da reklamiraju povrede poslovnika.

Radikali su tražili da saradnici ministra Božidara Đelića napuste salu, gde su čekali raspravu u Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju, što su oni tokom jedne od pauza i učinili.

Poslanici SRS takođe su insistirali na tome da mandati odbornika Skupštine grada Beograda nisu verifikovani na zakonit način i čitali stenograme sa te sednice. Potom su tvrdili da je Okružni sud instruiran kako da presudi po njihovoj žalbi u tom predmetu i zapretili da će do kraja mandata opstruirati parlament ako je to tačno.

Sednica je sinoć prekinuta kada poslanici vladajuće koalicije aplauzom nisu dozvolili Nataši Jovanović iz SRS da replicira šefici psolaničkog kluba Za evropsku Srbiju Nadi Kolundžiji koja je optužila opoziciju da namerno opstruiše rad.

Kolundžija je poručila da 70 odsto građana Srbije smatra da su evropske integracije njihov životni interes i da će vladajuća većina pronaći način da se o temama koje su životno važne raspravlja u parlamentu uprkos opstrukciji.

Na dnevnom redu sednice je rafikacija Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, ratfikacija energetskog sporazuma sa Rusijom, rasprava o potvrđivanju finansijskih sporazuma za više projekata u Srbiji, a poslednja, četvrta tačka, jeste Predlog rezolucije o Kosovu i Metohiji.

Vladina Rezolucija o Kosovu prvobitno je bila prva tačka dnevnog reda. Međutim, nakon konsultacija premijera Mirka Cvetkovića, predsednice parlamenta Slavice Đukić Dejanović i predstavnika poslaničkih klubova ta tačka je stavljena na poslednje mesto, kako bi se pokušalo naći kompromisno rešenje o rezoluciji koju bi podržale sve stranke.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE