• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skupština počela posle tri sata odlaganja

Sednica Skupštine Srbije nastavljena je u 13 časova, posle tročasovnog odlaganja i konsultacija poslaničkih grupa sa predsednicom parlamenta.

 Skupština počela posle tri sata odlaganja  Izvor: MONDO

Poslanici su na početku sednice prihvatili predlog vlade da se izmeni prvobitno predloženi red vanredne sednice, odnosno da rezolucija o Kosovu bude poslednja tačka dnevnog reda.

Potom je šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić optužio predsednicu parlamenta Slavicu Đukić Dejanović da vređa opoziciju optužujući je za opstrukciju. On je poručio vladajućoj koaliciji da će zbog toga kao i zbog toga što, kako je rekao, otimaju vlast po opštinama "tek sada videti šta je opstrukcija".

Sednica je sinoć prekinuta kada poslanici vladajuće koalicije aplauzom nisu dozvolili Nataši Jovanović iz SRS da replicira šefici poslaničkog kluba Za evropsku Srbiju Nadi Kolundžiji koja je optužila opoziciju da namerno opstruiše rad.

Poslanici bi na vanrednoj sednici trebalo da započnu objedinjenu raspravu o ratifikaciji Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i Prelaznog sporazuma o trgovini i trgovinskim pitanjima sa EU, dok će Predlog rezolucije o Kosovu i Metohiji biti poslednja tačka dnevnog reda vanredne sednice.

Poslanici treba da se izjasne i o sporazumu između Srbije i Rusije o saradnji u oblasti naftne i gasne privrede, kao i setu zakona kojima se regulišu kreditni aranžmani sa međunarodnim finansijskim institucijama.

Parlamentu su, pored vladinog predloga rezolucije o kontinuitetu državne politike u odnosu na Kosovo i Metohiju, dostavljeni i predlog odluke Skupštine Srbije o zaštiti suvereniteta, teritorijalnog integriteta i ustavnog poretka Republike Srbije, koju su podneli radikali i narodnjaci.

U skupštinsku proceduru poslanička grupa LDP dostavila je Predlog rezolucije Skupštine Srbije o elementima državne politike prema Kosovu i Metohiji.

(agencije/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE