• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opozicija uspešna u opstrukciji Skupštine

Zasedanje Skupštine u petak prekinuto jer u sali nije bilo dovoljno poslanika.

 Opozicija uspešna u opstrukciji Skupštine Izvor: MONDO

Predsednica parlamenta Slavica Đukić - Dejanović prekinula je u petak zasedanje Skupštine, uz obrazloženje da u sali nema dovoljno poslanika za raspravu o važnim temama koje su na dnevnom redu, i nastavak sednice zakazala za ponedeljak, u 10 sati.

Predsednica parlamenta je pre toga saopštila da će parlament nastaviti rad i posle 18 sati, raspravom o prvoj tački dnevnog reda - Predlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju EU.

Ta rasprava, međutim, nije ni počela, jer su se poslanici opozicije uporno javljali po poslovniku.

Početak sednice odlagan je čak tri puta od 10 do 13 sati, a kada je sednica konačno nastavljena, poslanici su, umesto rasrpave o SSP, nastavili s reklamiranjem povrede poslovnika.

Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije (SPS) i Jedinstvene Srbije (JS) Branko Ružić izjavio je da nastup dela opozicije u Skupštini Srbije dovoljno govori o njihovom pristupu i nivou njihove političke odgovornosti prema temama koje se tiču budućnosti Srbije.

"Ono što bi mogao da bude izlaz bez obzira na legitiman pristup opozicije koja pokušava da zastupa svoje legitimne političke stavove u parlamentu je da ipak pokušamo da, postupajući po poslovniku, uđemo u raspravu i donesemo zakone od suštinskog intresa za budućnost Srbije", rekao je Ružić novinarima u Skupštini Srbije.

Prema njegovim rečima, za sada se ne nailazi na razumevanje predstavnika dela opozicije, a javnost treba da presudi ko opstruiše rad Skupštine.

Ružić je rekao da za sada nema informaciju da Demokratska stranka vodi razgovre sa SPS oko vlasti u Beogradu.

"Sta će se dalje dešavati vezano za zakonske rokove, treba imati strpljenja i videti šta je pre svega u intresu Beograđana, ali skupština nije mesto da o tome vodimo polemiku", kazao je on.

Ružić je naveo da sud treba da donese odluku bez pritisaka bilo kojih političkih predstavnika.

On je kazao da će se nakon odluke suda i kada budu iscrpljene sve mogućnosti da se to na neki način razeši, "verovatno pristupiti daljem procesu konstituisanja Skupštine grada, ili će uslediti nešto drugo".

"Zakon je vrlo jasan u tom pogledu i rokovi su vrlo jasni i treba sačekati da ti rokovi isteknu. Ukoliko se ništa epohalno ne desi, znamo šta posle toga sledi", rekao je Ružić.

(agencije/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE