• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Od Kondi s ljubavlju" - Rajs za Kosovo

Pisani i elektronski mediji u Prištini opširno izveštavaju o sastanku najviših predstavnika Kosova sa američkom državnom sekretarkom Kondolizom Rajs.

 "Od Kondi s ljubavlju" - Rajs za Kosovo Izvor: MONDO

U prvi plan ističu najavu o novim priznanjima države Kosovo.

List "Koha Ditore" objavljuje tekst pod naslovom "Rajs obećava nova priznanja" i prenosi izjavu Rajsove da će biti novih priznanja

Pod naslovom "Kosovo ima vladu, prijatelje i odlučan narod" list prenosi izveštaj o jučerašnim razgovorima predsednika, premijera i ministra inostranih poslova Koosva sa Kondolizom Rajs.

U sličnom tonu su izveštaji lista "Bota sot" i "Lajmi".

"Predstojeći susret rukovodilaca Kosova sa predsednikom Bušom i trojicom najznačajnijih zvaničnika SAD u Vašigntonu je ocenjen istorijskim i jedan od najznačajnijih događaja u najnovijom istoriji Kosva, posle proglašenja nezavisnosti. Poseta Sejdiua, Tačija i Hisenija predstavlja otvaranje na velika vrata biateralnih odnosa između SAD i Kosova", piše "Lajmi".

"Rajs hvali narod i vladu Kosova", naslov je teksta u dnevniku "Infopres", dok pod naslovom "Od Kondi (Kondolize) sa ljubavlju" dnevnik "Expres" piše o razgovorima najviših zvaničnika Kosova sa Kondolizom Rajs.

Dnevnik "Kosova sot" piše da SAD snažno podržavaju Kosovo i prenose reči američke državne sekretarke da će biti novih priznanja države Kosovo. "Kosovo će nastaviti da živi kao nezavisno", naslov je izveštaja u dnevniku "Zeri".

Jučerašnji sastanak sa Kondolizom Rajs, ministrom odbrane SAD Robertom Gejsom, kao i susret 21. jula u Beloj kući sa predsednikom Bušom se u svim izveštajima ocenjuju kao istorijski u odnosima SAD i Kosova.

Ukazuje se da oni predstavljaju izuzetno jaku podršku novoj državi.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE