• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Podrška LDP DS-u za formiranje vlasti u Beogradu

LDP ne smatra nove izbore lošim rešenjem, ali da bi bilo odgovorno prema građanima da se sada formira gradska Skupština.

 Podrška LDP DS-u za formiranje vlasti u Beogradu Izvor: MONDO

Šef odborničke grupe Liberalno demokratske partije (LDP) u Skupštini Beograda Dejan Ranđić izjavio je da će odbornici te stranke u ponedeljak pružiti podršku Demokratskoj stranci kako bi se nastavilo konstituisanje gradske vlasti.

Ranđić je na konferenciji za novinare u prostorijama LDP-a rekao da očekuju da će u ponedeljak biti izabran predsednik gradskog parlamentna i sekretar i da je LDP "spreman da zajadno sa DS-om konstituiše gradsku vlast".

"Naša podrška iako iskrena nije bezrezervna, jer smo vrlo jasno svojim potencijalnim partnerima naglasili stvari na kojima insistiramo, a to su uvid i dogovor oko programa nove vlasti i ostvarivanje punog kapaciteta profesionalizacije vlasti u Beogradu", kazao je Ranđić. On je kazao da LDP ima razumevanje što će DS formirati vlast sa socijalistima, "zbog čega čini ustupak", jer želi da sačuva grad.

Na tom principu su, kako je naveo, već su formirane vlasti u devet centralnih gradskih opština. "Nakon odbijanja žalbe radikala i Demokratske stranke Srbije smatramo da više nema izgovora za opstrukciju u Skupštini grada", rekao je Ranđić i dodao da očekuje da će SRS i DŠ poštovati odluku suda.

On je naveo da LDP ne smatra nove izbore lošim rešenjem, ali da bi bilo odgovorno prema građanima da se sada formira gradska Skupština. Ranđić je kazao da "izbori nisu rešenje, već da su posledica situacije". "Ukoliko dođe do tih izbora očekujemo da DS bitno redefiniše svoj stav prema SPS kako na nivou grada tako i na nivou na Republike", rekao je on.

Član Predsedništva LDP-a Ivan Anrić je govoreći o zasedanju Skupštine Srbije naveo da radikali i narodnjaci pokušavaju da budu "destruktivni prema svima u društvu a zbog nedostatka svoje politike". "S obzirom da je Skupština Srbije jedino mesto na kome se institucialno sreću vlast i opozicija normalno je da se tu reflektuju problemi koji nisu izazvani u Skupštini", rekao je Andrić. On je ponovio da će LDP nastaviti da pruža podršku vladajućoj koaliciji za svaki evropski projekat, ali da neće, kako je dodao, ostati nemi prema bilo kojoj greški koju ta koalicija čini.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE