• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opozicija razmišlja o učešću na Skupštini grada

Odbornici SRS i narodnjačke koalicije u Skupštini Beograda tek će odlučiti o svom postupanju tokom sednice sazvane za ponedeljak.

 Opozicija razmišlja o učešću na Skupštini grada Izvor: MONDO

Odbornička grupa Srpske radikalne stranke (SRS) u Skupštini Beograda tek će odlučiti o svom postupanju tokom sednice Skupštine grada koja je sazvana za ponedeljak, dok će odbornici narodnjačke koalicije to uraditi pred samo zasedanje.

"Pošto je očigledno da se sve dešava mimo zakona videćemo šta je najbolje za Beograđane i za stranku", rekao je generalni sekretar SRS-a Aleksandar Vučić agenciji Beta.

Potpredsednica Nove Srbije (NS) Dubravka Filipovski je rekla da ne očekuje da će odbornici te stranke i Demokratske stranke Srbije učestvovati u daljem radu Skupštine grada.

Ona je navela da će konačna odluka o tome biti doneta na sastanku pred sam početak zasedanja gradske skupštine i dodala da o problemu u vezi sa formiranjem vlasti u Beogradu treba da raspravljaju i "više instance".

"Odlučićemo da li ćemo o tome raspravljati i u Skupštini Srbije, a mislim da bi to bila prava stvar, jer je to skandal koji nas vodi u političku krizu i više instance moraju da se uključe u problem", kazala je Filipovski.

Nastavak konstitutivne sednice Skupštine grada Beograda zakazan je za ponedeljak u 10 časova. Zasedanje je zakazao Branislav Belić (DS) koji predsedava sednici kao najstariji odbornik.

Skupština grada smatra se konstituisanom izborom predsednika skupštine i postavljenjem sekretara skupštine. Rok za konstituisanje, kako skupština ne bi bila raspuštena i raspisani novi izbori, iznosi 60 dana od završetka izbora, što je u slučaju Beograda 22. jul.

Rok za izbor gradonačelnika, koga predlaže predsednik Skupštine grada, i gradskog veća jeste mesec dana od izbora predsednika Skupštine grada.

Konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda prekinuta je 14.jula nakon verifikacije odborničkih mandata.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE