• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dačić: Narednih dana razgovarati o vraćanju ambasadora

Predsednik socijalista kaže da još nije dobio zvaničan predlog ministra spoljnih poslova i da ne može da komentariše medijske nastupe.

 Dačić: Narednih dana razgovarati o vraćanju ambasadora Izvor: MONDO

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je u nedelju da narednih dana treba da se razgovara o predlogu za povratak ambasadora u zemlje Evropske unije koje su priznale Kosovo kako bi se pronašlo najbolje rešenje koje je u nacionalnom interesu.

"Bilo je i ranije najava da se o tome razgovara. O tome ćemo razgovarati narednih dana da se nađe najbolje rešenje koje je u nacionalnom interesu", rekao je potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova agenciji Beta.

Dačić je naveo da još nije dobio zvaničan predlog ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića za vraćanje ambasadora, kao i da ne može da komentariše "medijske nastupe pojedinih ministara".

"Mi jesmo za otvaranje naše države prema međunarodnoj zajednici, ali moramo da imamo jasan plan", poručio je Dačić i dodao da je "očigledno da ni prethodna vlada nije imala jasan akcioni plan jer ga nikada nije dostavila skupštini".

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Slobodan Samardžić ocenio je u nedelju da najava povratka ambasadora u zemlje Evropske unije predstavlja kapitulaciju Srbije pred onim državama koje su priznale nezavisnost Kosova.

"U pozadini svega je kapitulacija Srbije, a zbog odustanka od odbrane Kosova i Metohije je i sama Rusija digla ruke od čvrste odbrane suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije", kazao je bivši ministar za Kosovo i Metohiju.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE