• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aligrudić: Jel to pala Vlada?

Da li je prekid sednice republičkog parlamenta znak da je pala Vlada ili postoje ozbiljni problemi u vladajućoj koaliciji, upitao je Miloš Aligrudić.

 Aligrudić: Jel to pala Vlada? Izvor: MONDO

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Aligrudić izjavio je da mu nije jasno zašto je predsednica parlamenta Slavica Đukić Dejanović prekinula sednicu i naveo da su poslanici DSS-a bili spremni na raspravu Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju.

"Da li je prekid sednice znak da je pala vlada ili postoje ozbiljni problemi u vladajućoj koaliciji i da su im neophodne višenedeljne konsultacije da bi se opasuljili i nastavili s radom? To ćete morati njih da pitate, mi o tome ne znamo ništa", kazao je Aligrudić novinarima u Skupštini Srbije.

On je naveo da su poslanici DSS hteli kroz sedam-osam govornika da ukažu na okolnosti oko Kosova i da su bili spremni za raspravu o ratifikaciji SSP-a i trgovinskom sporazumu zato što su imali puno šta da kažu o tome.

Aligrudić je rekao da su "jedva čekali" da rasprava o tim sporazumima otpočne kako bi ukazali da ratifikacija SSP-a nije dobra za Srbiju u ovom trenutku, da sa trgovinskim sporazumom to nema nikakve veze i da on deli sudbinu političke ucene.

Kako je naveo, poslanici DSS su reagovali da bi ukazali na neke političke događaje koji su potresli Srbiju u protekla dva dana, a pre svega u vezi izjave ministra Vuka Jeremića i najavu vraćanja ambasadora u zemlje EU iz kojih su povučeni.

Taj čin, prema Aligrudićevim rečima, dokazuje tezu DSS-a o diskontinuitetu državne politike prema Kosovu i Metohiji i predstavlja postepenu kapitulaciju Srbije.

"Ta jedna jedina mera iz Akcionog plana oko koje smo se dogovorili sad se povlači pod pritiskom stranih sila kojima je stalo da završe posao oko priznavanja nezavisnosti Kosova, terajući Srbiju i uvlačeći je u zamku samopriznanja nezavisnosti Kosova", istakao je on.

Kako je naveo, "to je cela igra, vidi se da nema ništa od drugih mera, da je tužba Međunarodnom sudu protiv država koje su priznale nezavisnost Kosova na dugom štapu ili praktično nemoguća".

Predsednica parlamenta Slavica Đukić Dejanović danas je prekinula sednicu i najavila nastavak za dve nedelje, pošto su se poslanici opozicije četvrti dan zaredom javljali za povredu poslovnika.
Prethodnih dana diskutovali su o Skupštini grada Beograda, a jutros i o najavi povratka ambasadora u zemlje EU koje su priznale nezavisnost Kosova.

Na dnevnom redu su ratifikacija Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, energetskog sporazuma sa Rusijom, više ugovora o kreditima, vrednih 400 miliona evra i vladina rezolucija o Kosovu.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE