• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đelić: Predsednica čuva dignitet parlamenta

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić izjavio je da je predsednica prekinula sednicu parlamenta da bi sačuvala dignitet te institucije.

 Đelić: Predsednica čuva dignitet parlamenta Izvor: MONDO

On je objasnio da su "narodnjaci" i radikali odlučili da krenu na rušenje institucija.

"Blokada rada Skupštine zarad dnevnopolitičkih itneresa nije demokratija, već skrnavljenje demokratije i institucije parlamenta. Ova farsa je morala biti prekinuta. Danas je loš dan za naš parlamentarizam, za našu demokratiju i uveren sam da naši građani znaju ko je to uradio", rekao je Đelić novinarima u parlamentu.

On je ukazao da su radikali i "narodnjaci" odlučili da idu na rušenje institucija i prekid je bio jedini način da se očuva dignitet Skupštine.

Đelić je dodao da će u međuvremenu biti rešeno pitanje vlasti u Beogradu, posle čega će parlament moći da završi posao koji građani od njih očekuju - ratifikaciju S S P, energetskog sporazuma kao i nekoliko kreditnih aranžmana za infrastrukturne projekte.

On je predočio da su građani glasali da Srbija do 2012. godine bude spremna za ulazak u EU, a to nije moguće uraditi ukoliko nekoliko stotina zakona ne bude usvojeno, stotine međunarodnih sporazuma, uključujući i jedan broj veoma važnih zajmova za izgradnju infrastrukture.

"Ukoliko želimo da uđemo u Evropu, da gradimo nacionalnu infrastrukturu, stvaramo društvo socijalne odgvornosti, moramo imati sve isntitucije koje rade punom parom u interesu građana. To podrazumeva da Skupština ne bude talac dnevnopolitičkih igara, već najviši dom gde se glasa o najvažnijim aktima i sprovodi istinska kontola vlasti, a ne gde se blokira život cele zemlje", rekao je on.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE