• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bramerc zadovoljan, odložio posetu Beogradu

Glavni tužilac Haškog tribunala pozdravio je hapšenje Radovana Karadžića. Najavljena, pa otkazana poseta Beogradu.

 Bramerc zadovoljan, odložio posetu Beogradu Izvor: MONDO

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc pozdravio je hapšenje Radovana Karadžića. "Dobio sam informaciju od naših kolega u Beogradu o uspešnoj operaciji čiji je rezultat hapšenje Radovana Karadžića", saopštio je tužilac iz sedišta Tribunala.

"U ime Kancelarije tužioca želeo bih da čestitam srpskim vlastima, posebno Savetu za nacionalnu bezbednost, Akcionom timu za saradnju sa Tribunalom i kancelariji Tužioca Veća za ratne zločine u ostvarenju ključnog cilja u saradnji sa Tribunalom", zaključio je Bramerc, koji bi u sredu trebalo da stigne u Beograd.

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc odložio je posetu Beograd koju je najavila kancelarija Akcionog tima za saradnju sa Haškim tribunalom, potvrdila je večeras za Betu njegova predstavnica Olga Kavran.

Bramerc će, umesto posete Srbiji, pomno pratiti informacije iz Beograda u očekivanju Karadžićevog brzog prebacivanja u Hag. On je sutra trebalo da doputuje u "redovnu" posetu Beogradu tokom koje su bili predviđeni susreti sa zvaničnicima novoformirane srpske vlade zaduženim za saradnju s Tribunalom.

Glavni tužilac je ocenio da je današnji dan "veoma značajan i za žrtve koje su na hapšenje (Karadžića) čekale duže od decenije".

"Takođe, to je veoma važan dan za međunarodnu pravdu zato što jasno pokazuje da niko nije izvan dosega zakona i da će pre ili kasnije svi begunci biti privedeni pravdi", podvukao je Bramerc.

Prema saopštenju Tribunala, datum prebacivanja u Hag biće uskoro utvrđen.

U najavi poslatoj iz Ljajićevog kabineta, navedeno je bilo da su on i Bramer trebalo da se sastanu u 16.30 u Palati Srbije.

Osim sa Ljajićem Bramerc je trebalo da se sastne i sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem, njegovim zamenikom i ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem i minsitarkom pravde Snežanom Malović.

Bio je planiran i susret sa tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem, koji je zajedno sa Ljajićem koordinator Akcionog tima i celim timom, kao i s novim šefom Bezbednosno-informativne agencije Sašom Vukadinovićem, a za četvrtak je bio planiran sastanak sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem.

Posle hapšenja Stojana Župljanina u junu i večerašnjeg hapšenja Radovana Karadžića, Haški tribunal potražuje još dva optuženika Ratka Mladića i Gorana Hadžića.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE