• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžićev advokat: Žaliću se

Advokat Svetozar Vujačić izjavio je da će uložiti žalbu na rešenje o ispunjenju pretpostavki za izručenje Karadžića Haškom tribunalu.

 Karadžićev advokat: Žaliću se  Izvor: MONDO

Branilac haškog optuženika Radovana Karadžića, advokat Svetozar Vujačić izjavio je da će uložiti žalbu na rešenje o ispunjenju pretpostavki za izručenje njegovog branjenika Haškom tribunalu.

Prema Zakonu o saradnji s Haškim tribunalom protiv rešenja, okrivljeni, njegov branilac i nadležni javni, odnosno državni tužilac, imaju pravo žalbe tročlanom sudskom veću nadležnog suda u roku od tri dana od dana prijema rešenja.

Istražni sudija Okružnog suda veća za ratne zločine u Beogradu Milan Dilparić saslušao je tokom noći Karadžića i doneo rešenje o ispunjenju pretpostavki za njegovo izručenje Hagu.

Advokat Vujačić rekao u telefonskoj izjavi nacionalnoj agenciji da ga je Karadžić angažovao sinoć i dao mu punomoćje za zastupanje pre početka saslušanja u Specijalnom sudu u Beogradu. Vujačić je ponovio da je njegov branjenik uhapšen u petak, a ne sinoć, kako je zvanicno saopšteno.

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije saopštio je kasno sinoć da je akcijom srpskih službi bezbednosti sinoć lociran i lišen slobode haški optuženik Karadžić.

Prema zakonu o saradnji s Haškim tribunalom, sudsko veće je dužno da odluku po žalbi donese u roku od tri dana od dana prijema žalbenih spisa.

Pravosnažno izvršno rešenje kojim je utvrđeno da su ispunjene pretpostavke za predaju okrivljenog Haškom tribunalu, dostavlja se Ministarstvu pravde koje je nadležno za donošenje rešenja o predaji okrivljenog Tribunalu u Hagu.

Po rešenju postupa, odnosno predaju opruženog sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE