• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radovan Karadžić, bradati nadrilekar

Radovan Karadžić bavio se alternativnom medicinom, radio u privatnoj ordinaciji i na Novom Beogradu živeo pod lažnim imenom Dragan Dabić.

 Radovan Karadžić, bradati nadrilekar Izvor: MONDO

Ratni lider Srba u BiH potpuno je neprepoznatljiv na fotografiji koju su na konferenciji za novinare pokazali Rasim Ljajić i Vladimir Vukčević: bele kose, sa dugačkom bradom i napočarama s dioptrijom, pomalo podseća na čuvenog Rašu Popova.

Tužilac Vladimir Vukčević rekao je da je Karadžić tako ubedljivo skrivao identitet, da ni njegovi stanodavci u poslednjem prebivalištu, na Novom Beogradu, nisu znali ko je.


Posle spekulacija o lokaciji na kojoj je uhapšen - da li na Vračaru ili na putu za Batajnicu - predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Hagom Rasim Ljajić je precizirao da je hapšenje izvedeno "u okolini Beograda, prilikom izmeštanja na drugu lokaciju".

Ljajić je rekao da je Karadžić, koji je po profesiji psihijatar, bio vrlo uverljiv u skrivanju identiteta, da je radio, bavio se alternativnom medicinom i tako zarađivao novac.

Karadžić nije državljanin Srbije. Optužnica mu je uručena, saslušavan je tokom noći, a uglavnom se branio ćutanjem, rekao je Ljajić.


Tužilac Vukčević je naglasio da je "lociranje Karadžića trajalo već izvesno vreme", a da je hapšenje izvedeno "uz najmanji bezbednosni rizik, po snage koje su u hapšenju učestvovale i po samog Karadžića".

Prema Ljajićevim rečima, do hapšenja je došlo posle praćenja grupe lica za koje se pretpostavljalo da su u mreži pomagača.

Istražni sudija bi u roku od tri dana trebalo da odluči da li su ispunjeni uslovi za izručenje Karadžića Haškom tribunalu, rok za njegovu žalbu je tri dana, a takođe tri dana su rok za odgovor na eventualnu žalbu.

Na konferenciji novinarima nije bilo omogućeno da postavljaju pitanja, a Ljajić je objasnio da to ima veze da operativnim radnjama na lociranju preostale dvojice haških begunaca, Ratka Mladića i Gorana Hadžića.

Ljajić je istakao da je država odlučna da završi saradnju sa Hagom i da hapšenje Karadžića to dokazuje.

"Pokazali smo da ne biramo mesto ni vreme ni optuženika koji će biti uhapšen i izručen. Međunarodni pritisak je bio na hapšenju Mladića i malo ko je očcekivao hapšenje Karadžića", rekao je Ljajić.

(www.mtsmondo.com - foto: MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE