• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opozicija traži smenu predsednice parlamenta

Poslanici DSS i NS podržaće zahtev SRS za smenu predsednika Skupštine Srbije Slavice Đukić-Dejanović.

 Opozicija traži smenu predsednice parlamenta Izvor: MONDO

Poslanici Demokratske stranke Srbije (DSS) i Nove Srbije (NS) podržaće zahtev Srpske radikalne stranke (SRS) za smenu predsednika Skupštine Srbije Slavice Đukić-Dejanović, izjavili su šefovi tih poslaničkih grupa Miloš Aligrudić i Velimir Ilić.

Zamenik predsednika SRS Tomislav Nikolić najavio je na konferenciji za novinare da će radikali podneti predlog za razrešenje Đukić-Dejanović, jer je prekinuvši sednicu parlamenta na dve nedelje, prekršila, kako je rekao, više tačka Ustava Srbije i Poslovnika o radu skupštine.

U pisanom obrazloženju podeljenom novinarima, navedno je da se Đukić- Dejanović, "ne pridržavajući se odredbi poslovnika i povređujući Ustav Srbije, izvršila nalog Tadića i prekinula sednicu bez uporišta u odredbama poslovnika koje se tiču uslova pod kojima se sednica prekida i time direktno Skupštinu Srbije stavila u funkciju izvršvanja političke volje predsednika Demokratske stranke".

Zamenik predsednika SRS je kazao da je Đukić-Dejanović, ne konsultujući se sa poslaničkim grupama, prihvatila ocenu Tadića da Skupština Srbije ne sme da zaseda pošto se vlast priprema da objavi hapšenje haškog optuženika Radovana Karadžića, čime je Skupštinu Srbije direktno stavila u funkciju izvršavanja političke volje Demokratske stranke i njenog predsednika.

Aligrudić je istakao da je zahtev SRS "opravdan", te da će poslanici DSS potpisima podržati zahtev da se na vanrednoj sednici parlamenta razmatra razrešenje Đukić-Dejanović.

Ilić, koji je i predsednik NS, kazao je da će i poslanici NS podržati zahtev za smenu Đukić-Dejanović, jer "obmanjuje poslanike i optužuje ih da su krivi za opstrukciju rada parlamenta".

Lider NS je istakao da, zapravo, Đukić-Dejanović opstruiše rad parlamenta, da nije obavestila poslanike zašto je prekinula sednicu i iznela pravi razlog za to, a to je hapšenaja Karadžića.

On je dodao da je "neko, a pre svega predsednik parlamenta dužan da obavesti poslanike ko je i kako uhapsio Karadžića".

SRS u Skupštini Srbije ima 78 poslanika, DSS 21, a NS devet.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE