• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pretnje Tadiću: "Završićeš kao Đinđić"

Predsedniku Srbije Borisu Tadiću je posle hapšenja haškog begunca Radovana Karadžića upućen niz pretnji, uglavnom putem interneta.

 Pretnje Tadiću: "Završićeš kao Đinđić" Izvor: MONDO

Kako je Tanjugu potvrđeno u Kabinetu predsednika Republike, pretnje su počele da stižu 22. jula, dan posle hapšenja Karadžića i stižu na mejl adresu predsednika Republike, odnosno njegove Pres službe.

U Kabinetu nisu želeli da komentarišu pretnje, ali su naveli da su sve poruke prosleđene i dalje se prosleđuju nadležnim državnim organima.

Uvidom u poruke, u kojima se Tadiću najčešće poručuje da je izdajnik i "mrtav čocek", vidi se da one stižu mahom iz Srbije i Republike Srpske. Neke su i potpisane, ali je teško reći da li je identitet autora autentičan.

"Ti sebe nazivaš Srbinom?! Izdao si celi srpski narod! Ako bog da, završit ćeš ko Đinđić!", jedna je od "pristojnijih" u nizu pretnji koje obilkuju psovkama i pogrdnim rečima upućenim Tadiću.

Među mejlovima ima i "čestitki" za uspešno hapšenje Karadžića, uz poruku srpskom predsedniku da će se "jednog dana, kada bude izdisao u mukama" setiti da je "Bog veliki", ali će, naravno, biti kasno, jer je, navodi gnevni autor, "prokletstvo već bačeno".

"Kažite Tadiću da je ovim sa Radovanom potpisao sebi smrtnu presudu! I svi ostali izdajnici među vama platiće glavom, majku vam j...m krvavu, izdajničku. Ne šalimo se, i videćete kada uskoro počnu da vam lete izdajničke glave, izrodi izdajnički. Sloboda ili smrt!", navedeno je u jednoj od poruka koja je stigla na mejl adresu Pres službe predsednika Tadića.

Ima i "ubitačno" kratkih i neposrednih, poput: "Ti si mrtav čovek Borise", ali i "pozitivnih" u pristupu kao što je poruka:"Napred Voja, napred Radikali!".

Mediji su ovih dana već preneli da su se na meti pretnji pored predsednika Srbije našli i šef Nacionalne kancelarije za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić, ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i tužilac za ratne zločina Vladimir Vukčević.

"Blic" je javio da su MUP i BIA posle toga podigli na najviši stepen nivo bezbednosti visokim državim funkcionerima.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE