• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvetković: Volja postoji, ostalo je tehničko pitanje

Premijer Srbije izjavio je u nedelju u Salcburgu da je vlada hapšenjem Radovana Karadžića dokazala odlučnost da poštuje međunarodno pravo.

 Cvetković: Volja postoji, ostalo je tehničko pitanje Izvor: MONDO

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković izjavio je u nedelju u Salcburgu, na marginama neformalnog sastanka šefova vlada zemalja jugoistočne Evrope, da je srpska vlada hapšenjem Radovana Karadžića dokazala odlučnost da poštuje međunarodno pravo.

"Hapšenje Karadžića je dokaz volje Vlade Srbije za saradnjom s Haškim tribunalom. Mislim da je saradnja s Hagom neophodna, jer je ona dokaz da priznajemo i poštujemo međunarodno pravo, a taj isti pristup koristićemo i u borbi za Kosovo. Međunarodno pravo je glavni instrument naše zemlje u toj borbi", kazao je on novinarima.

Cvetković je naglasio da će se isti pristup međunarodnom pravu primeniti i u vezi sa ostalim begunacima koje je optužio Haški tribunal.

"To nije više pitanje političke volje, već isključivo tehničko pitanje. Apelovao sam na osobe koje traži Hag da se predaju dobrovoljno, što bi mi pozdravili. Uveren sam da od kada smo dokazali da postoji volja niko ne može više reći da možemo, a ne želimo da učinimo isto što smo uradili sa Karadžićem i sa drugim beguncima", rekao je on.

"Demonstrirali smo da postoji volja. Mi ne znamo gde se kriju ostali optuženi. Ako bi znali onda bi učinili isto što smo i sa Karadžićem. Karadžić je bio glavno traženo lice i ako je on dokaz naše spremnosti na saradnju, onda nema razloga da se razmišlja o tome šta bi radili sa drugima", rekao je srpski premijer.

Upitan da li očekuje nagradu od EU za hapšenje Karadžića, Cvetković je odgovorio da ne očekuje nikakve nagarde.

"Mi smo to učinili jer poštujemo i verujemo u međunarodno pravo. Međutim, očekujemo da će EU uskoro odobriti stupanje na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju", rekao je on.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE