• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luka Kradžić: Žalba je podneta

Luka Karadžić potvrdio je u nedelju uveče da je odbrana uložila žalbu na rešenje o izručenju njegovog brata Radovana Karadžića Haškom sudu.

 Luka Kradžić: Žalba je podneta Izvor: MONDO

On nije mogao da precizira kada bi ona mogla biti zavedena u pisarnici Specijalnog suda za ratne zločine.

"Naravno da smo podneli žalbu na rešenje o izručenju Radovana. To je uradio advokat Svetozar Vujačić i zaista ne znam odakle je ona poslata i kada bi se mogla naći u pisarnici Specijalog suda", rekao je Luka Karadžić za Tanjug.

Advokat Vujačić i Luka Karadžić su i petog dana posle hapšenja, bili u uobičajenoj poseti kod Radovana Karadžića koji je smešten u pritvorskoj jedinici Specijalnog suda i tamo su se zadržali gotovo dva sata.

Luka Karadžić je objasno da oni nisu sve to vreme bili sa pritvorenikom, već su čekali da se obavi, kako je rekao, neophodna procedura.

"Sa Radovanom smo proveli onoliko vremena koliko je zakonom dozvoljeno i ni minut više. Sve ostalo vreme čekali smo da se ispoštuje procedura", kazao je Luka Karadžić.

On je dodao da je zadovoljan psihičkim i fizičkim stanjem svog brata Radovana.

"Radovan je dobro, potpuno je smiren i potpuno opušten", naveo je Luka Karadžić.

Upitan da li brine za svog sina Dragana koji je "priznao" da je jedini znao gde se krije njegov stric, jedan od najtraženijih haških optuženika, Luka Karadžić je odgovorio da "brine za svog sina u svakom pogledu, posebno da mu se nešto ne desi, kao što svaki roditelj brine za svoje dete".

Što se, međutim, njegovih poslednjih izjava tiče, Luka Karadžić je rekao da je njegov sin "mnoge stvari rekao iz revolta i zbog nepravde".

"Apsolutno ne verujem da bi na bilo koji način protiv njega (Dragana) mogla biti pokrenuta krivična odgovornost, jer on, ako je i znao gde mu se stric krije, nije bio u obavezi da ga prijavi", rekao je Luka Karadžić.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE