• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hapšenjem Karadžića Srbija korak bliže EU

Hapšenje Radovana Karadžića je "važan korak" za Srbiju i imaće "značajan uticaj" na njenu evropsku perspektivu, tvrdi portpraol EK.

 Hapšenjem Karadžića Srbija korak bliže EU Izvor: MONDO

Hapšenje Radovana Karadžića je "važan korak" za Srbiju i imaće "značajan uticaj" na njenu evropsku perspektivu, izjavio je u Briselu Amadeu Altafaj, portparol Evropske komisije.

Odgovarajući na pitanje novinara o uticaju hapšenja Karadžića na dalje korake u evropskim integracijama Srbije, portparol je odgovorio da je to "svakako važan korak napred".

"On će imati značajan uticaj na evropsku perspektivu Srbije … Puna saradnja s Haškim tribunalom je jedan od važnih kriterijuma za napredak", naglasio je on.

"Zajedno s drugim događajima poslednjih meseci, pre svega s formiranjem nove vlade Srbije s jasnom evropskom agendom, stvari će ići lakše", ocenio je on.

Evropski komesar za proširenje Oli Ren izjavio je prošle nedelje da se EK, nakon hapšenja Karadžića, zalaže za "odmrzavanje" Privremenog sporazuma sa Srbijom.

Odluku o "odmrzavanju" će međutim doneti zemlje članice EU. Ambasadori EU će na sastanku koji se u utorak održava u Briselu raspravljati o ovom pitanju ali neće dati "zeleno svetlo" za primenu Privremenog sporazuma jer još uvek nisu ispunjeni "objektivni uslovi" poput izručenja Radovana Karadžića i dobijanja ocene glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca, izjavila je Marin de Karne, portparol francuskog predsedništva EU.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE