• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DSS: Za političku krizu odgovorna vlast

Portparol DSS Andreja Mladenović optužio je novu vlast u Srbiji da je odgovorna za sve veće produbljivanje krize u zemlji.

 DSS: Za političku krizu odgovorna vlast Izvor: MONDO

Mladenović je, umesto odgovora na pitanje Tanjuga ko je po njegovom mišljenju odgovoran za sinoćnje sukobe i nerede u Beogradu, insistirao na odgovornosti srpskih vlasti za krizu u zemlji.

"Politička kriza u Srbiji se sve više produbljuje, jer nova vlast vodi potpuno pogrešnu politiku, koja se isljučivo rukovodi ispunjavanjem neprestanih zahteva koji stižu spolja", kazao je Mladenović Tanjugu.

On je rekao da "nijedan građanin Srbije nije glasao za to da nova vlast bude sastavljena od stranaka koje su formirale sadašnju vladu" i da je "jasno da takva vlada nema pun politički legitimitet, niti može imati jedinstvenu politiku koja bi bila u interesu Srbije".

"Sve to otvara političku krizu za koju u potpunosti odgovornost spada na novu vlast i vidimo da je zapravo produbljivanje političke krize postala zvanična politika vlade", ocenio je Mladenović.

On je smatra da će se "u narednom periodu pokazati da je Srbija duboko podeljena oko ključnih tema sa kojima ćemo se uskoro suočiti, počev od rasprave o ratifikaciji Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, do pitanja dolaksa Euleksa na Kosovo koji treba da sprovede Ahtisarijev plan o nezavisnosti Kosova".

"Pokazuje se da će nova vlast prihvatiti sve zahteve koji budu pristizali spolja, što će dovesti do ugrožavanja suštinskih državnih i nacionalnih interesa Srbije i samim tim do još većeg produbljivanja političke krize u zemlji", uveren je Mladenović.

(www.mtsmondo.com/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE