• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić tuži žandarmeriju i čeka hapšenje

Generalni sekretar SRS Aleksandar Vučić najavio je da će podneti krivičnu prijavu protiv dvojice pripadnika žandarmerije koji su ga tukli.

 Vučić tuži žandarmeriju i čeka hapšenje Izvor: MONDO

Generalni sekretar Srpske radikalne stranke Aleksandar Vučić najavio je da će podneti krivičnu prijavu protiv dvojice pripadnika Žandarmerije koji su ga tukli u sukobima policije i demonstranata, do kojih je došlo tokom i posle mitinga povodom hapšenja haškog optuženika Radovana Karadžića.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da će SRS insistirati da se istraži i utvrdi odgovornost onih koji su izazvali nerede u Beogradu na protestnom mitingu u utorak uveče i onih koji su u njima učestvovali.

"Mi ćemo insistirati na tome da se sve do poslednjeg detalja istraži i da odgovorni za nemire odgovaraju", rekao je Vučić, dodajući da će radikali, pošto smatraju da je za to odgovoran režim Borisa Tadića, tražiti njihovu odgovornost.

Vučić je rekao da od Demokratske stranke, koja radikale smatra odgovornim za nerede, očekuje da ustanovi odgovornost SRS.

Ističući da očekuje hapšenje, jer obavlja funkciju generalnog sekretara SRS i nema poslanički imunitet, on je dodao da neko ko je odgovoran ne može da prođe nekažnjeno.

"Mi ćemo ustanovljavati potpunu odgovornost za svakog - ako smo mi odgovorni idemo u aps, ako su oni odgovorni onda oni idu u aps. Ne može niko da ne odgovara za pričinjenu štetu i povređene", kazao je Vučić.

Vlast, prema njegovim rečima, ništa neće preduzeti, jer "znaju da nema naše odgovornosti i lažu kad kažu da smo mi odgovorni".

On je dodao da povređeni funkcioner radikala Borislav Pelević, koji je još u bolnici, ima bolove, sa polomljene obe jagodične kosti, postavljajući pitanje kako je moguće da samo funkcioneri SRS budu povređeni, a nijedan huligan.

Vučić je kazao da su radikali pripremili neku vrstu platforme, zajedničkog cilja, koju će u septembru ponuditi DSS i NS, a u kojoj će im predložiti kako da naprave "široki front protiv režima Borisa Tadića" i kako da se dođe do drugačije i nove Srbije i novih izbora.

Na pitanje novinara kakvi su dalji planovi SRS, Vučić je rekao da će radikali o daljim aktivnostima donositi naknadno odluke, da velikog skupa u narednih "nedelju, dve, tri" neće biti, ali da kada ga budu organizovali "niko neće moći da zaustavi da odemo u medijsku šetnju koju smo hteli".

On je ponovo optužio policiju da je grupicu koja je pravila nerede i sukobila se sa njom, umesto da je izoluje, potisnula ka učesnicima mitinga, ističući da je mitingu, samo prema podacima kontrolora koji su prebrojavali autobuse iz unutrašnjosti i Beograda, prisustvovalo 21.366 ljudi.

Na pitanje da li je SRS spremna da plati štetu, ukoliko se ustanovi njena odgovornost, Vučić je rekao da će sve do poslednjeg platiti na račun na koji je Boris Tadić uplatio četiri milijarde za spaljenu skupštinu i televiziju.

"Ako se sudskim putem to dokaže, onda može i na drugi račun", dodao je on.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE