• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolić: Vlast da obeća da neće biti sukoba

Tomislav Nikolić izjavio da su radikali spremni da učestvuju u borbi za bolji život u Srbiji, ali je pozvao vlast da se ne sukobljava sa opozicijom.

 Nikolić: Vlast da obeća da neće biti sukoba Izvor: MONDO

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Tomislav Nikolić izjavio je da su radikali spremni da učestvuju u borbi za bolji život u Srbiji, ali je pozvao vlast da se ne sukobljava sa opozicijom.

"Ako ja obećavam da sada kada smo u opoziciji nećemo da se sukobljavamo, zašto i vlast ne obeća da neće da se sukobljava sa opozicijom", rekao je Nikolić gostujući na Radio televiziji Srbije.

On je kazao da su radikali spremni da učestvuju u borbi za bolji život, ali da je, ako vlast nameće sporedne borbe, "mnogo važnije raspraviti kako je uhapšen Radovan Karadzić i da li policija hapsi po zakonu".

Nikolić je optužio policiju da je na mitingu koji je ta stranka organizovala u utorak zbog hapšenja Karadzića upotrebila silu prema funkcionerima SRS, a ne demonstrantima koji su pravili nerede.

"Optužujem policiju da nije pripremala bezbednost Beograda, skupa ili obkjekata već se isključivo pripremala kako će da dokaže srpskoj javnosti da je miting bio nasilnički, da je imao za cilj možda čak i oslobađanje Radovana Karadžića, a posebno rušenje i paljenje državne televizije", rekao je Nikolić za Radio televiziju Srbije.

On je optužio policiju da je "sat i po imala fingirane sukobe sa nekakvim huliganima i navijačima" a da je ih je, kako je naveo, neprekidno potiskivala prema mitingu koji je bio "izvanredan i miran".

Kako je naveo, policija nije koristila silu sve dok visoki funkcioneri SRS nisu krenuli da pomognu da se sukobi između policije i grupa prekinu i obustave, ocenivši da je sve to imalo za cilj da se spreči šetnja do RTS-a.

Nikolić je ponovio kritike na račun javnog servisa Srbije da su poruke koje se šalju sa RTS-a "upućene samo dobrima a to su demokrate", a da se ostali predstavljaju kao huligani.

On je dodao da zaposleni u RTS nemaju razloga da se plaše radikala, negirajući da je pozvao građane da ne plaćaju pretplatu.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE