• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Porodica Redžić traži ponovnu istragu

Članovi porodice akademika Sulejmana Redžića, koji je nedavno pronađen mrtav, ubijeđena da Redžić nije preminuo prirodnim putem.

 Porodica Redžić traži ponovnu istragu Izvor: MONDO

Porodica Sulejmana Redžića smatra da je istraga o njegovoj smrti, koja je vođena s dosta propusta i površnosti, prerano zatvorena.

Porodica Redžić je zamolila ministra bezbjednosti BiH Fahrudina Radončića da se ispita mogućnost ponovne istrage smrti akademika Redžića i da to uradi Tužilaštvo BiH, saopšteno je Ministarstva bezbjednosti BiH.

Radončić je istakao da Ministarstvo nema operativne nadležnosti i zakonskih kompetencija da utiče na odluke tužilaštava, ali će službenim putem tužiocu BiH uputiti zabilješku sa današnjeg susreta i pojedinim konkretnim detaljima sa kojim su ga upoznali članovi porodice Redžić.

Iz CJB Istočno Sarajevo ranije je saopšteno da je toksikološki nalaz patologa Hamze Žuje pokazao da je infarkt krvnih sudova uzrok smrti akademika Sulejmana Redžića.

Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu naložilo je Centru da obustavi istragu po ovom pitanju.

Na području Lapišnice, u kanjonu rijeke Miljacke, 21. januara pronađeno je tijelo Sulejmana Redžića, koji je nestao 7. januara.

Predsjednik Asocijacije nezavisnih intelektualaca Krug 99 Sulejman Redžić je, prema informacijama policije, iz kuće izašao 7. januara u popodnevnim satima, a njegov nestanak porodica je prijavila policiji 9. januara.

Redžić je bio šef Katedre za ekologiju i zaštitu prirodne okoline na Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu, gdje je vodio i Centar za ekologiju i prirodne resurse.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE