• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UKC Banjaluka: Kofere pakuje 30 ljekara?

Ljekari Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Banjaluka, njih oko 30, napustiće tu zdravstvenu ustanovu, pišu Nezavisne.

 UKC Banjaluka: Kofere pakuje 30 ljekara? Izvor: MONDO

"Ti ljekari već uče njemački jezik. Oni odlaze", tvrdi Neno Dobrijević, kardiolog zaposlen na Odjeljenju interventne kardiologije Klinike za kardiovaskularne bolesti UKC-a.

Riječ je o doktoru protiv kojeg je sproveden disciplinski postupak, jer je obavio dvije hitne operacije, o čemu prethodno nije obavijestio dežurnog doktora. U međuvremenu ga je Disciplinska komisija oslobodila odgovornosti, ali će slučaj "Dobrijević" da dobije i sudski epilog.

Milan Romanić, Dobrijevićev advokat, potvrdio je da će protiv UKC Banjaluka biti podnesena tužba zbog navodne diskriminacije i mobinga.

"Doktor Dobrijević pola godine unazad radi samo drugu smjenu. Osim toga, generalni direktor UKC-a kazao je da će Dobrijević biti pod lupom, i to je mobing za koji neko mora da odgovara. To su stvari koje ćemo da riješimo na sudu", pojasnio je Romanić na konferenciji za novinare, na kojoj se najviše govorilo o slučaju "Dobrijević".

Dobrijević je potvrdio da će nastojati da se već danas vrati na posao. I Milanko Maksić, predsjednik banjalučke podružnice Strukovnog sindikata doktora medicine RS, potvrdio je da su se u UKC nagomilali problemi. On je naglasio da se kadar UKC-a rasipa, te da se plaši da će se doći u situaciju da nema ko da liječi pacijente.

Potom je Darko Marjanović, predstavnik NVO "Inicijativa za razvoj i saradnju BiH", rekao da je ustanovljeno da se disciplinski postupci koje vodi UKC Banjaluka sprovode netransparentno i površno.

Iz UKC Banjaluka su kazali da nemaju informaciju niti im je iko od ljekara najavio odlazak. Na pitanje da prokomentarišu najavljenu tužbu, iz UKC Banjaluka su kazali da nemaju komentar.

Predsjednik banjalučke podružnice Strukovnog sindikata doktora medicine doktor Milenko Maksić istakao je na pres-konferenciji u Banjoj Luci da su loši personalni odnosi u Kliničkom centru Banja Luka, da se dovode "poslušnici“ na rukovodeća radna mjesta, a iznio je i primjedbe na način da su se i pojedini prethodni pretpostavljeni odnosili prema njima, javlja fena.

Samo u posljednje dvije godine uprava Kliničkog centra Banja Luka pokrenula je disciplinske postupke protiv više od šest doktora medicine, od kojih ni u jednom od slučajeva nije utvrđena stvarna osnovanost za vođenje disciplinskog postupka, ni konkretna odgovornost doktora za težu povredu radne dužnosti.

Maksić je rekao da će se, i pored svega, maksimalno boriti da ova najveća bolnica u RS-u opstane.

Ovaj sindikat zahtijeva od uprave Kliničkog centra da u svom radu konačno počne da poštuje zakone i bez odgađanja prestane s pritiskom na pojedine doktore na osnovu ličnih interesa ili animoziteta, jer, kazao je Maksić, ljekari odlaze sve više iz RS-a.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE