• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžić zahtijeva Tolimirovo svjedočenje

Nekadašnji predsjednik RS Radovan Karadžić podnio zahtjev da sudsko vijeće Haškog tribunala naredi Zdravku Tolimiru da svjedoči na njegovom suđenju.

 Karadžić zahtijeva Tolimirovo svjedočenje Izvor: MONDO

Karadžić navodi da je u decembru prošle godine zatražio pisanim putem dozvolu da obavi razgovor sa Tolimirom, ali je u januaru obaviješten da je penzionisani general to odbio.

Karadžić je potom u januaru razgovarao sa Tolimirom u pritvorskoj jedinici Haškog tribunala i on mu je sam rekao da ne želi da nastupi kao svjedok odbrane.

U zahtjevu se dodaje da Tolimir raspolaže informacijama koje mogu biti korisne za Karadžićevu odbranu, pošto se očekuje da će on u svjedočenju reći da nikada nije obavijestio Karadžića o tome da će zarobljenici u Srebrenici biti pogubljeni, da se to dešava ili da je učinjeno.

Karadžić navodi da se očekuje da će Tolimir potvrditi da je predsjednik Republike Srpske odobrio da VRS uđe u Srebrenicu i osigura punu zaštitu pripadnicima UNPROFOR-a i civilnom muslimanskom stanovništvu, kao i da tretira ratne zarobljenike u skladu sa Ženevskim konvencijama.

Tolimir je u vrijeme događaja u Srebrenici bio pomoćnik komandanta za obavještajno-bezbjednosne poslove Glavnog štaba VRS.

Karadžić je zatražio od sudskog vijeća da Tolimir svjedoči 7. maja 2013. godine.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE