• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potvrđena optužnica protiv Dragana Pajića

Osnovni sud u Brčko distriktu potvrdio optužnicu protiv bivšeg gradonačelnika Brčkog Dragana Pajića, optuženog za zloupotrebu službenog položaja.

 Potvrđena optužnica protiv Dragana Pajića Izvor: MONDO

Osnovni sud u Brčko distriktu potvrdio je optužnicu protiv bivšeg gradonačelnika Brčkog Dragana Pajića, optuženog za zloupotrebu službenog položaja i primanje mita u postupcima javnih nabavki i zapošljavanja u lokalnoj vladi tokom 2011. godine.

Pajića terete da je kao službenik u distriktu prekoračio granice ovlaštenja i favorizujući jednu firmu iz Austrije teže povrijedio prava drugih učesnika u otvorenom postupku za projektovanje, izgradnju i opremanje objekta Ginekologije u sklopu Opšte bolnice Brčko, saopšteno je danas iz brčanskog tužilaštva.

"Postoji osnovana sumnja da je optuženi, u namjeri da ta firma zaključi ugovor sa distriktom za realizaciju projekta, svjesno od nadležnih odjeljenja Vlade preuzeo sprovođenje tendera, pri čemu se, između ostalog, više puta sastao s predstavnicima ove firme u BiH i Austriji", navodi se u saopštenju Tužilaštva, prenose Nezavisne novine.

Pajića terete da je, koristeći svoj položaj i institucionalni autoritet prema zaposlenim i postavljenim licima u institucijama distrikta, protivzakonito posredovao u navedenom postupku javne nabavke i u dva postupka zapošljavanja službenika u organe uprave.

"Osnovano se sumnja da je optuženi vršio pritisak i nagovarao određeni broj zvaničnika, službenika i namještenika zaposlenih u institucijama i organima uprave distrikta BiH da preduzmu službene radnje koje se ne bi smjele učiniti, s krajnjim ciljem da u navedenim postupcima javne nabavke i zapošljavanja budu izabrana lica koja je favorizovao", stoji u optužnici protiv Pajića.

Posljednjom tačkom optužnice, Pajića terete da je u više navrata naložio službenim vozačima Vlade da članove njegove porodice i druga njemu bliska lica za potrebe njihovih privatnih putovanja u inostranstvo prevoze službenim vozilima Vlade.

Za navedena krivična djela pojedinačno je zaprijećena kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci do pet godina.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE