• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gavranović: DNS ugrožava gradsku vlast

Gradonačelnik Banjaluke optužio DNS da svojim ponašanjem ugrožava vladajuću koaliciju i pozvao ih da izađu iz vlasti ako im to više odgovara

 Gavranović: DNS ugrožava gradsku vlast Izvor: MONDO

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović optužio je DNS da svojim ponašanjem u gradskom parlamentu ugrožava vladajuću koaliciju i pozvao ih da izađu iz vlasti ako im to više odgovara.

Ogorčen ponašanjem odbornika DNS-a, koji su oborili prijedlog gradskih vlasti o novim pravilima u stanogradanji, gradonačelnik Banjaluke tvrdi da su time zapravo radili u korist nekih banjalučkih tajkuna kojima nije u interesu da se uvede red u ovu oblast.

"Zar je normalno da DNS stalno podržava stavove opozicije, a s druge strane, i sami su dio vladajuće koalicije. Zato im ovim putem poručujem: `Gospodo, ako se i dalje mislite ponašati na taj način, onda lijepo pređite u opoziciju!`", rekao je Gavranović za "Pres Republike Srpske".

On kaže da u ponašanju DNS-a nema slučajnosti, nego se radi o njihovoj strategiji, prema kojoj se, svako malo prave blokade u radu Skupštine i gradske vlasti.

Gradonačelnik Gavranović kaže da se novom odlukom o građevinskom zemljištu suštinski željelo poboljšati stanje u ovoj oblasti, ističući da se do sada dešavalo da investitori izgrade stambenu zgradu, priključe se na infrastrukturu i rasprodaju stanove, a poslije ugase firme i ostave stanare i grad u ogromnim problemima.

"Ako misle da se ponašaju na ovakav način, moraćemo razmisliti o našoj daljoj saradnji. I nije u pitanju stav ove ili one stranke, nego da li smo spremni da se držimo obećanja koja smo dali građanima. Obavezali smo se da ćemo u svakoj oblasti, pa i ovoj, napraviti napredak. U to ne spada zadržavanje postojećeg stanja, kako neki misle", ističe Gavranović.

Odbornici SNSD-a napustili su u četvrtak, 14. marta, peto zasjedanje banjalučkog parlamenta, jer Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o građevinskom zemljištu nije dobio potrebnu većinu glasova.

Oni su napustili zasjedanje, jer u usvajanju ove odluke nisu imali podršku koalicionih partnera - odbornika DNS-a, dok je jedan odbornik SNSD-a bio uzdržan.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE