• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada RS smjenjuje direktore javnih preduzeća

Vlada RS dala je rok od sedam dana direktorima javnih preduzeća, članovima upravnih i nadzornih odbora, da joj svoje mandate stave na raspolaganje.

 Vlada RS smjenjuje direktore javnih preduzeća Izvor: MONDO

Vlada Republike Srpske zatražila je danas od direktora, zamjenika direktora i izvršnih direktora u javnim preduzećima, fondovima, ustanovama, upravama, upravnim organima i agencijama da u roku od sedam dana stave na raspolaganje mandate, izjavila je premijer Srpske Željka Cvijanović.

"Ovaj zahtjev podrazumijeva i stavljanje na raspolaganje mandata članova nadzornih i upravnih odbora", rekla je Cvijanovićeva novinarima.

Ona je istakla da će Vlada izvršiti sveobuhvatne analize stanja u svim subjektima i oblastima i preduzeti određene mjere.

"Mjere ćemo preduzeti bilo da je riječ o kadrovskim, organizacionim, funkcionalnim pitanjima, u smislu zakonskih rješenja i procedura ili bilo čega drugog što je potrebno da bi se unaprijedilo i poboljšalo stanje u svim subjektima“, dodala je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, za realizaciju zaključka Vlade Republike Srpske u dijelu koji se odnosi na javna preduzeća, ustanove, agencije i uprave koje se nalaze u sastavu ministarstava zadužuju se resorna ministarstva, a za ostale Generalni sekretarijat Vlade Srpske.

Cvijanovićeva je naglasila da je riječ o analizi koja će se provesti u narednim sedmicama u svim oblastima i da nije u pitanju nikakva politička hajka.

Premijer Srpske napomenula je da je Vlada Republike Srpske danas informisana o nerealizaciji podsticajnih sredstava u poljoprivredi u prošloj godini i da je zaključila da će se do kraja ovog mjeseca isplatiti subvencije od 28 miliona KM.

"Cijenimo da će to biti važno za naše poljoprivrednike. Znamo da postoje brojni mali proizvođači kojima treba ovakva podrška i zbog toga smo odlučili da prioritetno riješimo ovo pitanje“, kaže Cvijanovićeva.

Vlada je nastavila sjednicu. Iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću rečeno je da će nakon završetka sjednice biti objavljeno saopštenje.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE