• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Luftika" - skeledžija kriminalaca

Zoran Mitrović, zvani Luftika skelom preko Drine prebacivao je ubice u Srbiju nakon izvršenih zločina na području Sarajeva.

 "Luftika" - skeledžija kriminalaca Izvor: MONDO

On je uhapšen u nastavku akcije "Lutka" u Mađarskoj po potjernici Tužilaštva BiH. Pozivajući se na svoje izvore, "Nezavisne novine" pišu da je Mitrović ocijenjen kao vrlo inteligentan kriminalac, čija je specijalnost bila da pomaže ubicama koje su radile za Darka Eleza, koji je u Srbiji osuđen na višegodišnju robiju zbog teških krivičnih djela.

"Nakon što su izvršavali ubistva, Mitrović bi ubice skelom prebacivao preko Drine u Srbiju i tako im pomagao nakon izvršenja zločina. Osim ubica koje je prebacivao iz BiH u Srbiju, Mitrović je na identičan način prebacivao i narkotike, te ukradene luksuzne automobile", ispričao je izvor "Nezavisnih" blizak istrazi.

Mitrović je, podsjeća se, prije nekoliko dana uhapšen u Mađarskoj, na osnovu međunarodne potjernice koju je za njim raspisao Sud BiH, a po naredbi Tužilaštva BiH.

Nakon hapšenja u Mađarskoj, Mitrović je pristao na ubrzanu ekstradiciju, a u petak uveče je u pratnji Specijalne policije Mađarske avionom prebačen u Sarajevo. Nakon sletanja, Mitrović je sproveden u Sud BiH na saslušanje.

Akcija "Lutka" proglašena je za najveću policijsku akciju u postdejtonskoj BiH, čiji je cilj borba protiv organizovanog kriminala. U središtu ove akcije nalazi se niz do danas nerasvijetljenih teških krivičnih djela, a akciju je, kako je to još ranije potvrđeno, pokrenula Državna agencija za istrage i zaštitu - SIPA.

Glavne mete akcije su ubice koje su radile za Darka Eleza, ali i Naser Keljmendi, koji je nakon pokretanja ove akcije u septembru prošle godine, pobjegao iz BiH.

Među predmetima su ubistva Borisa Govedarice, Vlatka Mačara, Ramiza Delalića Ćele, Zorana Goluba Čarlame, Milana Vlaškića, Radeta Magazina, Milorada Todorovića, Radomira Jankovića, Esada Šenderovića i druge brutalne likvidacije.

Osim ubistava, akcijom "Lutka" planiraju rješavanje i nerasvijetljene milionske pljačke banaka na području BiH.

Policijska akcija "Lutka" zvanično je pokrenuta 12. septembra i još traje.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE