• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši vojnici traže otpremnine ili novi posao

Stotinjak bivših vojnika OS BiH okupili su se u banjalučkom parku "Mladen Stojanović", tražeći isplatu otpremnina ili pronalazak novog zaposlenja

 Bivši vojnici traže otpremnine ili novi posao Izvor: MONDO

Oko stotinu bivših profesionalnih vojnika Oružanih snaga BiH iz Republike Srpske okupili su se danas u banjalučkom parku "Mladen Stojanović", tražeći isplatu realnih otpremnina ili pronalazak novog zaposlenja nakon što im je prestao radni odnos u Oružanim snagama BiH.

"Bivši vojnici traže i promjenu člana 101 Zakona o službi u Oružanim snagama BiH i njihov povratak na radna mjesta", rekao je bivši pripadnik Oružanih snaga Milan Bilbija.

Okupljeni vojnici uputili su predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i predsjedniku Narodne skupštine Srpske Igoru Radojičiću zahtjeve za sastanak.

Na protestnom skupu nalaze se bivši vojnici iz nekoliko krajeva Srpske.

Pomoćnik ministra rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Mira Vasić ukazala je prošle sedmice otpuštenim pripadnicima Oružanih snaga BiH iz Republike Srpske na činjenicu da Ministarstvo nema nadležnosti u ovom slučaju i da ne može preduzimati aktivnosti o pitanju otpremnina i izmjena Zakona o službi u oružanim snagama BiH.

Vasićeva ih je uputila da se obrate prdstavnicima Savjeta ministara BiH i Parlamentarne skupštine BiH.

Iz Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske ranije je saopšteno da im je predloženo da se odmah prijave na evidenciju Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske prema mjestu stanovanja, radi ostvarivanja prava po osnovu nezaposlenosti.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE