• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Višković: Nema "sječe knezova"

Iz SNSD-u poručuju da u RS neće doći do "sječe knezova", već da će biti smijenjeni oni rukovodioci čija preduzeća iskazuju gubitke

 Višković: Nema "sječe knezova" Izvor: MONDO

Potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković rekao je da u najavljenim mjerama Vlade Republike Srpske o sređivanju stanja u javnim preduzećima nema nikakve "sječe knezova", već da je riječ o tome da će biti smijenjeni oni rukovodioci čija preduzeća iskazuju gubitke i nemaju plan prevazilaženja problema.

Višković je dodao da je takav stav rukovodstvo SNSD-a zauzelo mnogo ranije, još na prošlogodišnjem sastanku na Mrakovici.

On je večeras za Radio-televiziju Republike Srpske /RTRS/ pojasnio da zahtjev da direktori javnih preduzeća mandat stave na raspolaganje Vladi Srpske ne znači da će neko biti smijenjen, već da će u skladu sa zaključkom Vlade svi direktori ostavke "staviti na sto", nakon čega će se vršiti određene analize.

Prema njegovim riječima, svi bi trebalo da imaju koristi od javnih preduzeća, a ne da ona stvaraju gubitke.

On je rekao da je kompletno rukovodstvo Fonda PIO Republike Srpske
svoje mandate danas stavilo na raspolaganje Vladi Srpske.

Direktor "Šuma Republike Srpske" Jakov Galić rekao je da je spreman svoj mandat da stavi na raspolaganje Vladi Republike Srpske.

On je dodao da podržava zaključak Vlade Republike Srpske, jer je i sam insistirao na tome da dođe do kadrovskih promjena i jačanja u javnim preduzećima koja godinama bilježe gubitke poslovanja.

"Treba postaviti nove i kompetentne ljude u šumskim gazdinstvima i dati im ovlaštenja, te pratiti njihov rad", istakao je Galić, izrazivši uvjerenje da će "Šume Republike Srpske" tekuću poslovnu godinu pozitivno završiti.

Izvršni direktor ekonomskih poslova "Željeznica Republike Srpske" Branislav Đurica rekao je da je stav uprave ovog preduzeća da direktori preduzeća treba da vrate mandat Vladi i time ispoštuju njen zaključak.

"Željeznice Republike Srpske' čine kičmu privrednog razvoja Srpske, jer bez toga nema razvoja drugih privrednih djelatnosti", istakao je Đurica.

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Tomica Stojanović rekao je da SDS želi da se dese promjene u javnim preduzećima Srpske, ali da, ipak, neko mora na kraju odgovarati za teško stanje u privredi Srpske.

"SDS želi da se krene sa `pospremanjem`, ali se plašimo da je ovo samo još jedna priča za javnost", dodao je Stojanović.

Vlada Republike Srpske zatražila je ranije od direktora, zamjenika direktora i izvršnih direktora u javnim preduzećima, fondovima, ustanovama, upravama, upravnim organima i agencijama da mandate stave na raspolaganje.

"Ovaj zahtjev podrazumijeva i stavljanje na raspolaganje mandata članova nadzornih i upravnih odbora", rekla je ranije novinarima predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i dodala da će Vlada izvršiti sveobuhvatne analize stanja u svim subjektima i oblastima i preduzeti određene mjere.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE