• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Revizorski izvještaji uglavnom pozitivni

Glavna služba za reviziju javnog sektora RS objavila je prve revizorske izvještaje o finansijskim izvještajima budžetskih korisnika za 2012. godinu.

 Revizorski izvještaji uglavnom pozitivni Izvor: MONDO

Ministarstvu uprave i lokalne samouprave Republike Srpske za 2012. godinu dato je pozitivno mišljenje, uz skretanje pažnje na proceduru obezbjeđenja sredstava za obračun i isplatu naknada za posebne rezultate u radu i prekoračenje limita u budžetu za javne nabavke putem direktnog sporazuma, u odnosu na ukupno odobreni budžet za javne nabavke.

Pozitivno revizorsko mišljenje, bez skretanja pažnje, dato je Republičkoj upravi za obnovu i izgradnju, uz preporuku rukovodstvu Direkcije da, u saradnji sa nadležnim ministarstvom, utvrdi fer vrijednost nekretnina kojima upravlja i u svojim poslovnim knjigama izvrši njihovo evidentiranje po fer vrijednosti.

Helikopterski servis Republike Srpske je, bez preporuka, dobio pozitivno mišljenje s obzirom da u poslovanju ovog budžetskog korisnika nisu utvrđene greške i nepravilnosti.

Iz Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske saopšteno je da su prvi izvještaji objavljeni dvadesetak dana ranije u odnosu prve objavljene izvještaje prošle godine.

"Značajno pomjeranje roka za pripremu i prezentaciju prvih izvještaja o reviziji ukazuje na povećanje stepena efikasnosti u radu Glavne službe za reviziju, što je posebno značajna činjenica imajući u vidu da se broj zaposlenih u ovoj javnoj instituciji nije povećavao, dok su joj budžetska sredstva za 2013. godinu umanjena u odnosu na prethodnu godinu“, navode iz Glavne službe za reviziju javnog sektora. 

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE