• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvijanović: Obezbijedićemo nova radna mjesta

Predsjednik Vlade RS Željka Cvijanović istakla je danas da će Vlada biti usmjerena na očuvanje svakog radnog mjesta, ali i obezbjeđivanje novih.

 Cvijanović: Obezbijedićemo nova radna mjesta Izvor: MONDO

"Vlada Republike Srpske opredijeljena je da se uhvati u koštac sa svim izazovima. Treba da idemo u pravcu rasterećenja privrede i sa poslovnom zajednicom radimo na definisanju mjera i utvrđivanju prioriteta", rekla je Cvijanovićeva u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Ona je istakla da će biti analizirana situacija u svim oblastima u Republici Srpskoj.  "Vidjećemo da li postoje objektivni razlozi za loše poslovanje i akumuliranje gubitaka u određenim preduzećima. Tražićemo da se predoči plan sanacije gubitaka i izlaska iz problema", istakla je Cvijanovićeva.

Ona je ponovila da niko neće biti zaštićen i izuzet od odgovornosti i da nije riječ ni o kakvoj političkoj hajci.
"Nemam problem da se uhvatim u koštac sa kriminalom i korupcijom i zahtijevaću od institucija Srpske da rješavaju takva pitanja", naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je napomenula da Vlada Republike Srpske radi na ravnomjernom razvoju istočnog i zapadnog dijela Republike Srpske.

"Pokrenula sam projekat `Podrinje`, kojim je predviđeno uvezivanje 25 opština u istočnom dijelu Srpske. I drugi veliki projekti se provode u istočnom dijelu, a Vlada Srpske ne pravi nikakvu razliku među opštinama“, rekla je Cvijanovićeva.

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da će jedan od fokusa rada Vlade u narednom periodu biti poboljšanje uslova poslovanja u Srpskoj, te da je Vlada o tome uradila analizu koja će biti glavni orijentir u postupanju u budućnosti.

Cvijanovićeva je u Narodnoj skupštini Srpske, tokom poslaničkih pitanja predsjedniku Vlade, rekla da ta analiza tretira stanje opterećenja, pri čemu je za primjer uzeto pet različitih privrednih društava, da bi se uviđelo kakva su režijska, administrativna i poreska opterećenja.

Cvijanovićeva je rekla da Vlada sugeriše opštinama u Srpskoj da i one rade na poboljšanju poslovnog ambijenta.

Određena opterećenja postoje i na nivou BiH i Vlada je inicirala da ona budu riješena, navela je Cvijanovićeva.

Premijer Srpske je naglasila da je sasvim opravdano da se aktivnosti koje se provode na nivou Vlade Republike Srpske, spuste i na opštine.

"Potrebno je da postoje i rasterećenja na nivou BiH i da institucije u BiH prate ovakve aktivnosti i da razmišljaju na koji način će rasteretiti određene subjekte, a ne ostvariti određene namete", zaključila je Cvijanovićeva. 

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas da će Vlada raditi na rješavanju pitanja statusa bivših pripadnika Oružanih snaga BiH iz Srpske.

"Ovo je jedno od pitanja kojim se bavi Vlada Srpske i za njega treba da se nađe odgovarajuće rješenje", rekla je Cvijanovićeva u Narodnoj skupštini tokom poslaničkih pitanja predsjedniku Vlade Srpske.

Cvijanovićeva je zaključila da će se Vlada Srpske maksimalno posvetiti rješavanju ovog pitanja u okviru zadatih zakonskih rješenja i nekih drugih mogućnosti.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović potvrdila je danas u Narodnoj skupštini Srpske da će Vlada do kraja marta isplatiti 28 miliona KM podsticaja za poljoprivredu za 2012. godinu.

"Poljoprivreda je jedan od suštinskih ciljeva i opredjeljenja Vlade Srpske. Naredne sedmice definisaćemo pravce na koji način će Vlada voditi aktivnosti u poljoprivredi", rekla je danas Cvijanovićeva tokom poslaničkih pitanja predsjedniku Vlade.

Cvijanovićeva je naglasila da su investitori iz Azerbejdžana izrazili zainteresovanost za ulaganje u drvnu i prehrambenu industriju Republike Srpske.

Ona je istakla da je Vlada Azerbejdžana izrazila spremnost da sa milion evra donira izgradnju gerijatrijskog centra u Banjaluci, a realizacija tog projekta trebalo bi da počne do kraja ove godine. 

Govoreći o aktuelnoj situaciji u vezi sa poplavama i klizištem na području Termoelektrane "Gacko", Cvijanovićeva je rekla da je primarni interes Vlade da se nastavi nesmetana proizvodnja električne energije u Termoelektrani "Gacko", kao i da se izvrši stvarna procjena štete i odgovornost za propuste, ukoliko ih je bilo, da se ovakve situacije više ne bi ponavljale.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE