• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Većina vodostaja u opadanju

Iako je većina rijeka i vodotoka u Srpskoj u stagnaciji, opasnost od plavljenja na pojedinim područjima još nije prestala.

 Većina vodostaja u opadanju Izvor: MONDO

U opštini Јezero poplavljeno je desetak domaćinstava, benzinska pumpa i ambulanta. Vodostaj rijeke Save kod Gradiške prešao je kotu redovne odbrane od poplava, zbog čega su u ovoj opštini proglašene vanredne mjere odbrane od poplava. Za stanje u Semberiji, nadležne službe navode da pod kontrolom.

U opštini Јezero je poplavljeno desetak domaćinstava i privrednih objekata, a neprohodan je i jedan lokalni put. Vodostaj rijeke Plive jutros je u stagnaciji, tako da u opštiskoj Civilnoj zaštiti očekuju da se tokom dana stanje normalizuje, prenosi RTRS.

Vodostaj Save na području opštine Srbac je u porastu, zbog čega je juče uvedeno vanredno stanje odbrane od poplave. Iz nadležnih službi ističu da se situacija na terenu prati iz časa u čas. Vodostaj ove rijeke i na području Gradiške je povećan, a najugroženije je nebranjeno područje sela Orubica, kaže šef odsjeka CZ Gradiška, Boško Pucar. U protekla 24 časa, vodostaj rijeke Savep povećan je za 15 centimetara i sada iznosi 640 centimetara.

Prema riječima šefa štaba CZ Bijeljina, Drage Ristića, vodostaj rijeke Drine je u opadanju.

U CZ opštine Novi Grad potvrđeno nam je da za sada nema veće opasnosti od poplava i da je sitacija pod kontrolom. Nadležne službe opština i gradova koje su ugrožene poplavama ističu, da preduzimaju sve kako bi zaštitili stanovništvo i imovinu.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE