• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDS podržava zajednički nastup stranaka

Glavni odbor Srpske demokratske stranke GO SDS podržao je funkcionere i predstavnike stranke u zajedničkim organima BiH.

 SDS podržava zajednički nastup stranaka Izvor: MONDO

"Svjesni smo da sve to ne zavisi samo od nas, nego i od volje ostalih stranaka iz Srpske i sačekaćemo razgovore sa SNSD-om sa kojim imamo zajedničku platformu oko nastupa u Sarajevu", rekao je Bosić nakon sjednice Glavnog odbora stranke.

Govoreći o jučerašnjim razgovorima sedam političkih lidera iz BiH u Briselu, Bosić je rekao da su imali "lak posao, pošto je stav SDS-a, kao i ostalih stranaka iz Srpske, ranije definisan i nije protiv interesa bilo koga drugog".

Prema njegovim riječima, takav stav je praktično postao dio prijedloga koje je predložila Evropska komisija.

"Nadam se da će biti postignut konačan dogovor četiri stranke iz Federacije BiH koje čine parlamentarnu većinu na nivou BiH i da ćemo konačno riješiti pitanje `Sejdić-Finci`", rekao je Bosić.

On je naglasio da to pitanje nema toliku važnost, koliko zaokuplja pažnju javnosti i u BiH i u EU, te da treba samo malo dobre volje da bude riješeno.

Bosić je nakon Glavnog odbora rekao da je prilikom razmatranja situacije u Srpskoj u vezi sa izborom nove Vlade odlučeno da se sačeka određen period da bi se sagledalo da li postoje nove ideje.

On je istakao da time što je od 16 ostalo 10 ministara iz prethodnog sastava ne uliva povjerenje da sadašnji sastav Vlade Republike Srpske ima snage ili ideja da promijeni tešku situaciju u kojoj se nalazi Srpska.

Glavni odbor je razmatrao i tok priprema za redovnu godišnju stranačku skupštinu koja će biti održana naredne subote u Brčkom, najavio je Bosić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE