• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDP: SDA lažima želi zaustaviti evropski put

Predsjedništvo SDP-a oštro osudilo "obmanjivanje javnosti" koje SDA čini davanjem lažnih informacija o detaljima proteklog razgovora u Briselu.

 SDP: SDA lažima želi zaustaviti evropski put Izvor: MONDO

Iz ove stranke ističu da je u Briselu isključivo razgovarano o principima modela provođenja odluke "Sejdić i Finci", a ne o uspostavljanju trećeg entiteta i "sličnim lažima i obmanama iz SDA".

Predsjedništvo SDP-a ističe da je kandidatski status BiH u EU imperativ i da od toga zavisi sudbina i budućnost svih građana, ali i BiH.

"Oni koji žele obmanama i lažima ubiti budućnost BiH i onemogućiti naše članstvo u EU moraju biti svjesni mogućih posljedica", poručuju iz SDP-a.

Jedino rješenje na koje SDP može pristati, navodi se u saopštenju, jeste simetrično rješenje, kao i dvije izborne jedinice, uz uvažavanje prava svakog pojedinca da bude kandidovan na čitavoj teritoriji BiH.

Na sjednici je još jednom naglašeno kako predloženo rješenje provođenja odluke „Sejdić-Finci“ nije usmjereno protiv bošnjačkog naroda.

U SDP-u najoštrije osuđuju sveukupno kočenje napretka BiH koje čini SDA, a posebno skrivanje iza priče o takozvanom vitalnom nacionalnom interesu Bošnjaka u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, a sve radi sprečavanja da se formira Vijeće za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa Ustavnog suda FBiH koje treba da "otkoči blokade koje je SDA pokrenula".

Predsjedništvo SDP-a je dalo apsolutnu podršku premijeru Nerminu Nikšiću i ministrima u vladi Federacije BiH na zaštiti ustavnog poretka i pravde u BiH, dodaje se u saopštenju.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE