• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stabilizacija u poplavljenim područjima

Situacija u poplavljenim područjima u Republici Srpskoj postepeno se stabilizuje, a manji problemi evidentirani su u opštinama Gradiška i Srbac.

 Stabilizacija u poplavljenim područjima Izvor: MONDO

Vodostaj rijeke Save u Gradišci izmjeren jutros u 7.00 časova iznosio je 760 centimetara. U mjestu Donja Orubica poplavljeno je sedam domaćinstava. Pripadnici civilne zaštite su u kontaktu sa stanovnicima ovog mjesta i pružaju im pomoć, saopšteno je jutros Srni iz Republičke uprave Civilne zaštite.

Vodostaj Save u opštini Srbac izmjeren jutros u 6.30 časova iznosio je 880 centimetara. U mjestu Bajinci voda je blokirala četiri domaćinstva, a u mjestu Kobaši pet domaćinstava, ali nije poplavila kuće.

Farma junadi u selu Kobaši je evakuisana. Pripadnici civilne zaštite u kontaktu su sa mještanima i pružaju im pomoć. Tokom jučerašnjeg dana jednoj starici dostavljen je paket sa namirnicama.

U opštini Jezero nivo vode na ugroženom dijelu je u opadanju. Ulica 21. novembra je prohodna, a voda iz ambulante većim dijelom se povukla, pa će se danas pristupiti čišćenju objekta, ukoliko se vodostaj ponovo ne poveća. Benzinska pumpa i dalje je poplavljena, kao i još nekoliko objekata.

Vodostaj rijeke Save na mjernom mjestu u Brodu identičan je jučerašnjem i iznosi 719 centimatara, a na mjernom mjestu Šamac bilježi se blagi pad od četiri centimetra i trenutno iznosi 581 centimetar.

Vodostaj rijeke Bosne na mjernom mjestu u Doboju je 10 centimetara, što je za pet centimetara manje nego juče.

Visina vodostaja jutros u 6.00 časova na Ustavi Janja bila je 430 centimetara. Protok vode na Hidroelektrani (HE) Zvornik jedan iznosio je 930 metara kubnih u sekundi, na HE Višegrad 724 metra kubna u sekundi i na HE Bajina Bašta 620 metara kubnih u sekundi.

U Trebinju put u Petrovu polju za Velju Goru i dalje je u prekidu, dok je u opštini Gacko situacija u Rudniku i Termoelektrani bez promjena.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE