• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Paljani: Hoćemo miran i bezbjedan grad!

Na Palama je danas održan protestni skup i šetnja do mjesta ubistva Sofije Vukadin (17) u naselju Koran, kome je prisustvovalo blizu 3.000 građana.

 Paljani: Hoćemo miran i bezbjedan grad! Izvor: MONDO

Ovim činom građani su iskazali nezadovoljstvo i ogročenje stanjem bezbjednosti i pojačanim nasiljem u opštini Pale, koje je kulminiralo prije dva dana ubistvom nedužne djevojke, prenosi Srna.

Članovi porodice i prijatelji ubijene djevojke zapalili su kod fontane na Promenadi svijeće i donijeli bukete ruža u znak sjećanja na ubijenu djevojku.

U ime Srednjoškolskog centra okupljenim građanima obratila se Anđela Plakalović koja je istakla da je današnji skup alarm i apel lokalnoj zajednici, Centru javne bezbjednosti, vlasnicima ugostiteljskih objekata, ali i roditeljima da pronađu zajedničko rješenje i učine Pale sigurnim gradom.

"Da smo ranije pustili glas, zatražili pomoć i suočili se sa problemima možda bi sve bilo drugačije. Ugašen je mlad život, a mi se plašimo da je ovo tek početak", upozorila je ona.

Studentski grad, kaže ona, trebalo je da bude oaza mladosti gdje će se svaki mladi čovjek osjećati sigurno i bezbrižno preživjeti najljepše životno doba. "Ali, to više nije moguće", dodala je Anđela, apelujući na sve institucije da prestanu prebacivati krivicu jedni na druge i zajedno nađu rješenje.

Školski drugovi ubijene djevojke istakli su da je Sofija Vukadin bila vesela i vedra djevojka, koja se uvijek "branila osmijehom" i bila spremna da svim pomogne.

"Bila je divna učenica. Svi smo je voljeli, voljela se šaliti...", kroz suze je rekla Sofijina drugarica iz škole Jelena Pelemiš, prenosi "Klix".

Njen školski kolega Đorđe Gavrilović je rekao da je Sofija bila posebna osoba koja je znala šta želi.

Učesnici skupa željeli su skrenuti pažnju na dešavanja i kriminalne radnje na Palama. Kažu da je veliki problem i nedostatak policajaca.

Skup, koji je prošao mirno i bez incidenata, obezbjeđivala je policija, a organizovan je posredstvom društvene mreže Fejsbuk.

"Klix" prenosi da su skup osiguravala tek tri policajca.

Načelnik CJB Istočno Sarajevo Radenko Vasiljević prethodno je rekao da skup nije prijavljen policiji u skladu sa zakonom o javnom okupljanju, ali da imaju saznanja ko je organizator skupa.

Sofija Vukadin, koja je ubijena u noći između subote i nedjelje, sahranjena je juče, uz prisustvo rodbine, prijatelja i velikog broja Paljana. Opijelo za tragično stradalu Sofiju služeno je u hramu Uspenja Presvete Bogorodice.

Iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo potvrđeno je da je obdukcija tijela pokazala da je uzrok smrti prostrel glave. Za Sofijino ubistvo osumnjičeni su Lazar Čavarkapa i Vladimir Ćoda sa Pala, koji su uhapšeni.

(MONDO, foto Klix)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE