• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gavranović: Koalicija nije dovedena u pitanje

Koalicija SNSD-a, SP i DNS-a u Skupštini grada Banjaluka nije dovedena u pitanje, potvrdili su predsjednici gradskih odbora ovih stranaka.

 Gavranović: Koalicija nije dovedena u pitanje Izvor: MONDO

"Razgovarali smo sa šefovima odborničkih klubova o načinu funkcionisanja u gradskoj Skupštini i rješavanju pitanja koja su pred našom administracijom kako bismo promijenili situaciju u Banjaluci za dobrobit naših građana", rekao je novinarima nakon sastanka stranaka predsjednik gradskog odbora SNSD-a Slobodan Gavranović.

On je dodao da su predstavnici ovih stranaka na dobrom putu da ostvare programske ciljeve zacrtane koalicionim sporazumom.

Gavranović, koji je i gradonačelnik Banjaluke, najavio je da će skupštinsko zasjedanje, koje je prekinuto 14. marta, biti nastavljeno u četvrtak, 28. marta.

"Čeka nas mnogo radnih zadataka i razmatranje važnih dokumenata, prije svega izvještaja o radu javnih ustanova i institucija u Banjaluci i njihovih programa za ovu godinu", rekao je Gavranović.

Na sjednici gradskog parlamenta, prekinutoj 14. marta poslije duže rasprave, nije usvojen Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o građevinskom zemljištu, nakon čega su pojedini odbornici napustili zasjedanje.

Govoreći o spornoj odluci o građevinskom zemljištu, Gavranović je rekao da, s obzirom na to da je Skupština nije prihvatila, a izjasnila se o njoj, postoje određeni rokovi nakon kojih se ta odluka može ponovo uputiti u skupštinsku raspravu.

"Što se mene tiče, odluka u istom tekstu može ići ponovo na Skupštinu kada se za to steknu poslovnički uslovi", rekao je Gavranović.

Predsjednik Gradskog odobra DNS-a Nedeljko Čubrilović istakao je da djelovanje koalicije ostaje onako kako je dogovoreno i najavio da će za nekoliko dana biti ponovo održan sastanak predstavnika ovih stranaka kako bi se odgovorili o daljim aktivnostima.

Predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije Saša Čudić rekao je da je najvažnije da je otklonjena dilema da li koalicija funkcioniše ili ne. "Koalicija dalje funkcioniše i stvorili smo uslove za nastavak zasjedanja Skupštine grada", istakao je Čudić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE